Flyselskap

United Airlines og Expedia er enig – inntil videre

United Airlines og Expedia

Det virker som om United Airlines ikke fjerner sine tilbud fra nettreisebyrået Expedia Group som det ble truet om tidligere i uken.

Expedia-gruppen sa fredag ​​at United har avtalt å ikke foreta noen tiltak som ville kutte av det elektroniske reisebyråets kortsiktige tilgang til United-flyreiser, da de to partiene “diskuterer en gjensidig avtale i henhold til hvilken de taler enhver tvist mellom dem.” Tidligere i uken sendte Expedia en klage mot United i forbundsretten om kontraktsforhold som ingen av partiene ønsket å diskutere i detalj.

Senere på fredag, etter at Expedia gjorde sin utsagn, bekreftet United at det ikke vil fjerne prisene fra Expedia denne måneden. Ifølge Expedia hadde United truet med å trekke dem så snart som i neste uke.

“Vi har inngått en midlertidig avtale som gjør at vi ikke kommer til å fjerne Expedias tilgang til vårt fly tilbud for reiser etter  den 30. september 2019, men denne tvisten behandles rettslig de neste ukene, sier uttalelsen. “Uniteds priser er fortsatt tilgjengelige på Expedia-nettsteder.”

United sa imidlertid at den fortsatt har til hensikt å fjerne sine priser- og tilbud fra selskapets plattform fra 1. oktober når dagens avtale mellom Expedia og flyselskapet utløper. United advarer kundene at dersom de bestiller billetter nå, for reiser med avreise etter 1. oktober, kan Expedia ikke foreta endringer i reservasjonen.

“United forventer at våre priser ikke vil bli oppført på Expedia-nettsteder i USA og Canada etter 1. oktober. Derfor er vi fortsatt bekymret for den negative innvirkning på kunder som bestiller billetter via Expedia for reiser etter 30. september, siden Expedia ikke vil være i stand til å betjene kundene som reiser etter utløpsdatoen, sier uttalelsen.

Expedia.com Logo. Expedia Group er et amerikansk globalt reise-teknologiselskap.  Selskapets nettsteder, som hovedsakelig er reisemål og metasøkemotorer, inkluderer CarRentals.com, CheapTickets, Expedia, HomeAway, Hotels.com, Hotwire.com, Orbitz, Travelocity, trivago og Venere.com.

 

I en uttalelse sa Expedia Group at den støtter den kortsiktige detente mellom de to partiene.

“Expedia Group og United Airlines diskuterer for øyeblikket en gjensidig avtale, i henhold til hvilken de vil tvister enhver tvist mellom dem, sier uttalelsen. “Det er viktig at United Airlines har avtalt å ikke foreta noen tiltak som vil begrense Expedia Gruppens tilgang til produktet mens diskusjonene pågår. Vi ser frem til et vellykket resultat, og til en beslutning er tatt, er vi glade for å fortsette å tilby kundene vårt brede utvalg av tilgjengelige flybilletter og flyreiser som de har kommet til å forvente fra vår ledende portefølje av flyselskap- og hoteller. “

Dette er saken

Tvisten mellom United og Expedia nådde offentligheten mandag denne uken, da Expedia saksøkte United i South District, New York. Bakgrunnen er påstander om at United hadde “forstyrret” det elektroniske reisebyråets evne til å betjene sine kunder. United hadde truet med å fjerne noen av sine flyreiser fra Expedias nettsteder allerede mandag 11. februar.

United har tilsynelatende forsøkt å gjenforhandle sin nåværende distribusjonsavtale med Expedia, som utløper 30. september. United har informert Expedia, at de ønsket å fjerne Expedias tilgang til Uniteds rutenettverk, for reiser etter 1. oktober 2019.

Expedia hevder i sitt søksmål at de allerede hadde solgt 2000 seter på United fly etter 1. oktober, og at det ikke ville være i stand til å ta vare på sine kunder hvis de måtte endre eller avbryte flyreiser etter den datoen som United ble satt for å fjerne tilgangen til disse flyene.

På mandag kom United med en uttalelse om tvisten med Expedia, men berørte ikke detaljene om den underliggende tvisten.

United uttalte 4. februar før dagens fredssamtaler: “I flere måneder har Expedia nektet å engasjere seg i konstruktive diskusjoner med United om en ny kontrakt, og United forventer nå at våre priser ikke vil blir publisert på Expedia-nettsteder i USA og Canada med effekt fra 01. oktober 2019, “sa United.

“Ut av bekymring for det økende antallet kunder i fare sendte Expedia et brev i forrige uke, måneder før utløpsdatoen, formelt underrette Expedia om at United har til hensikt å forby Expedia fra å bestille billetter til reise 1. oktober og utover,” supplerte flyselskapet.