Flyselskap

Widerøe fyller 85 år og 85 passasjerer får med seg en hyggelig overraskelse!

85 år

Widerøe fyller 85 år og 85 passasjerer får med seg en hyggelig overraskelse!

For å feire at Norges eldste flyselskap har jubileum har vi valgt å lage en liten overraskelse for noen heldige utvalgte passasjerer i dag. Vi har fordelt 85 gavekort på 85 flyvninger i løpet av dagen. Gavekortene er gjemt i setelommen. 85 heldige passasjerer vil derfor kunne sikre seg et gavekort på en valgfri Widerøestrekning før dagen er omme.
Informasjonssjef Catharina Solli.
Det blir ikke bursdag uten en real fest. Widerøe har derfor invitert Barnas Have barnehage fra Sandefjord til å feire dagen i hangar på Torp. Det blir stollek ombord i fly, bursdagssang, bursdagskake, ballonger og spennende overraskelser til de små.

Startet for 85 år siden

På denne dag for 85 år siden møttes fem kamerater i en leilighet i Oslo og sammen grunnla de Widerøe’s Flyveselskap. 5 pionerer og starten på et ekte luftfartseventyr. Det skal litt til å klare å henge med i utviklingen I luftfarten gjennom så mange år, og Widerøe har etter hvert blitt ekspert på omstilling og endring. Widerøe har vært en viktig del av infrastrukturen i Norge i mange generasjoner. Helt fra første flytur med Viggo Widerøe fra Ingiærstrand, har Widerøe skrevet historie. Vi har gått fra sjøfly, til propellfly, til jet fly og jobber nå med fremtidens el-fly.
Idag feirer vi 85 år i skyene over hele landet. Fra utgangspunktet på Ingiærstrand på sommeren og Bogstadvannet på vinteren, har Widerøe vokst seg til et stort konsern. Med 49 destinasjoner, 5 tekniske baser og bakketjenester på 41 lufthavner er vi stolte over å være Norges eldste flyveselskap.
varsler rutekutt Widerøe skuffet Widerøe kredittkortet ute av drift kan bli nedlagt kutter kansellerer 300 innstilte

Om selskapet

Widerøes Flyveselskap AS er et norsk flyselskap. Det er Nordens største regionale flyselskap, og selskapet flyr til 43 destinasjoner i Norge, samt til fire destinasjoner i utlandet. 60 % av virksomheten er rene kommersielle flyvninger, mens de resterende 40% er anbudsflygninger på oppdrag for Staten til norske regionale lufthavner.

Selskapet opererer en flåte med 41 Dash 8 turbopropfly med 39–78 seter, og 3 Embraer E190-E2 med 114 seter.

Selskapet hadde 3 000 ansatte (årsverk) i 2016, etter at Widerøe overtok bakketjenestene til SAS på alle lufthavner i Norge, med unntak av Oslo lufthavn, Gardermoen.[2] Hovedkontoret ligger i Bodø, men flere sentrale, administrative funksjoner er lokalisert på Lysaker utenfor Oslo.