Flyselskap

Qatar Airways Economy Class Like Never Before-2

Economy Class Like Never Before

Det er flyselskapets administrerende direktør Akbar Al Baker, som nylig fortalte omverdenen om deres nye og forbedrede økonomiklasse. Han begynte med å si at nå kan man “oppleve økonomiklasse som aldri før”. Det var derfor med stor spenning at vi så fram til hva dette egentlig betyr. Se videoen- saken oppdateres.

Første flyet ut er Airbus A321neo og vil bli levert allerede i april 2019.

Enjoy a world of comfort and space when you travel with us. Whether you wish to dine, sleep or simply stretch out enjoying more than 4,000 wide-screen entertainment options, our spacious seats give you more than enough room to really enjoy your journey. Our award-winning cabin crew take care of the rest.

Economy Class Like Never Before – presentasjon ITB – 2019.

Nyt en verden av komfort og plass når du reiser med oss. Uansett om du ønsker å spise, sove eller bare strekke ut og nyte mer enn 4 000 underholdningsalternativer på skjermen, gir våre romslige seter deg mer enn nok plass til å virkelig nyte reisen. Vår prisbelønte kabinpersonell tar vare på resten.

Qatar Airways Economy Class Like Never Before

 • Qatar Airways vil  introdusere nye økonomiklasse seter mot slutten av 2019.
 • Til tross for ulike rykter om en svimlende formasjon til sitteplasser, er det en oppgradert versjon av dagens økonomiklasse sitteplasser som finnes på flyselskapets flåte.
 • Setet vil også ha nye 13,3 tommers 4K inflight underholdningsskjerm og USB Type-C med rask ladingskapasitet.
 • Setene vil i utgangspunktet være på flyselskapets A321 Neos, men flyselskapets administrerende direktør Akbar Al Baker sa at det ville bli rullet ut over hele flåten i tide og også installert på nye flyleveranser.

Flyselskapet introduserte også syv nye destinasjoner:

 • Izmir (3 frekvenser per uke)
 • Rabat (3 frekvenser per uke)
 • Malta (daglig)
 • Davao (1 ukentlig)
 • Lisboa (ukentlig) pluss to nye
 • Mogadishu (tre ganger i uken)
 • Langkawi (Fem ganger ukentlig)

Om selskapet

Qatar Airways  er det nasjonale flyselskapet i Qatar, og har base i Doha. Qatar Airways er ett av bare seks flyselskaper i verden som har fått fem stjerner av det uavhengige byrået Skytrax, som vurderer service og kvalitet. Selskapet er ifølge Skytrax verdens beste flyselskap i 2011.

Selskapet ble grunnlagt i 1993 etter initiativ fra medlemmer av kongefamilien i landet. Driften startet i januar 1994.

Etter noen år med tap fulgte en reorganisering etter vestlig modell i 1997, og selskapet fikk ny ledelse. Kongefamiliens eierskap ble redusert til 50 %. Qatar Airways satset samtidig tungt på å bygge opp en flåte bestående av fly produsert av den europeiske flyprodusenten Airbus. I 2007 åpnet selskapet imidlertid opp for Boeing, og har for tiden ordrer på nye fly hos begge produsentene, blant annet syv eksemplarer av Airbus A380 som ble levert i år 2010.