Flyselskap

Boeing 777X lansering utsatt av flyulykke

Boeing 777X lansering
Foto: Boeing

 

Boeing har bestemt seg for å utsette Boeing 777X-lanseringen inntil de har avsluttet sin undersøkelsen av Ethiopian Airlines-ulykken.

Den store lanseringen skulle finne sted denne uken, da den første  777x-9 skulle være klar for sine første flytester.

Boeing 777X lansering
Lufthansa er lanserings-kunde for Boeing 777X – Foto: Boeing

Utsettelse av lansering

Boeing hadde opprinnelig annonsert at 777x-9 ville ha sin verden lansering førstkommende onsdag. I følge Boeings Twitter-konto som har holdt på med nedtelling av 777x lanseringen, med daglige oppdateringer. Disse har imidlertid blitt erstattet av mer nyskapende kunngjøringer om deres krasjundersøkelse.

Ifølge CNN har Boeing besluttet å utsette flyet, men dette skyldes ikke noen forsinkelser i utvikling av 777x-modellen.

Lanseringen av 777X er utsatt,  men det er forøvrig ingen andre endringer knyttet i flyets lansering plan.

Pressetallperson hos på Boeing i følge CNN.

Hos Boeing finnes 777X allerede  i  over 300 bestillinger. Forsinkelser til leveringen i 2020, vil om mulig danne ytterligere problemer enn Boeing trenger akkurat nå.

Innfellbare Winglets – Boeing 777X – Illustrasjon: Boeing.

Om Boeing 777X familien

Boeing 777X er en ny serie av Boeing 777-familien av tomotors langdistanse passasjerfly under utvikling ved Boeing Commercial Airplanes i USA. 777X vil bli levert i to varianter, 777-8X og 777-9X. Flytypen vil være utstyrt med nye motorer, nye vinger i kompositt-materiale og teknologier fra Boeing 787. Den er ment å skulle konkurrere med Airbus A350.

I konstruksjons planene for Boeing 777X inngår utforming av kabinen med detaljer som opprinnelig ble introdusert med Boeing 787 Dreamliner. Disse omfatter større vinduer enn tidligere kommersielle fly, økt kabintrykk tilsvarende lufttrykket ved 1 800 meters (6 000 fot) høyde, større takhøyde og høyere luftfuktighet. Strukturelle endringer av det opprinnelige 777-fly skroget er nødvendig for å muliggjøre implementering av disse designforbedringene samt større kabinbredde. Det er planlagt at 777X skal utstyres med innfellbare, tilbake strøkne vinge tipper slik at det kan plasseres i samme størrelseskategori som dagens 777-maskiner.