Flyselskap

SAS Cargo flyr pandaer til Københavns dyrehage

SAS Cargo flyr pandaer
Foto: Facebook

Nå er ventetiden snart over, og en kommende “historisk begivenhet” er rett rundt hjørnet i Københavns dyrehage. (Copenhagen Zoo).

Den fjerde april kan besøkende hos København dyrepark glede seg over de to kinesiske pandaene som har blitt utlånt. Det skriver Copenhagen Zoo i en pressemelding.

Ankomsten av pandaene og åpningen av Pandora-anlegget vil i den opprinnelige forstand være et historisk arrangement.

Jørgen Nielsen, konsernsjef Zoological Gardens Copenhagen.

Det har tatt flere års forberedelse, men nå er besøket endelig i mål.

De to svarte og hvite teddybjørnene lander på Københavns Lufthavn, der, ifølge pressemeldingen, vil de få en helt formidabel velkomst.

SAS Cargo fly pandaer
Two giant Chinese pandas, Mao Sun and Xing Er, will be making their way with SAS Cargo from Beijing to their new home in Copenhagen Zoo on the 4th of Apr Foto: SAS Cargo

SAS Cargo flyr pandaer

SAS Cargo er ansvarlig for å transportere bambusbjørnene til sitt nye, midlertidige hjem.

Vi er veldig stolte over å være ansvarlig for den prestisjetunge transporten. I øyeblikket legger vi siste hånd på planleggingen, slik at vi sikrer en trygg og komfortabel reise for de to VIP-gjestene.

Leif Rasmussen, administrerende direktør i SAS Cargo.

 

Om Copenhagen Zoo

København Zoo er en av Europas eldste dyrehager. Den ble grunnlagt i 1859 av den danske ornitologen Niels Kjærbølling.

Da dyrehagen åpnet kunne de besøkende se ørner, ugler, høns, ender, kaniner, en rødrev i lenker, en sel i et badekar og en skilpadde i en bøtte. Man kunne også se på Kjærbøllings private samling av utstoppede fugler.

København Zoo er Danmarks mest besøkte dyrehage. Den har over 3 500 dyr fordelt på 250 arter, noe som blant annet omfatter pattedyr, fugler, krypdyr, amfibier, fisk, bløtdyr og leddyr. Flere av dyra i parken er meget sjeldne, som den svært utrydningstrua Amurleoparden. Dyrehagen er blant annet den eneste dyreparken utenfor Australia som har tasmansk djevel.