Flyselskap

Islandsk flyselskap konkurs – WOW innstiller alle ruter

WOW innstiller alle ruter
Foto: Wikimedia.

 

Det islandske flyselskapet Wow Air opplyser at den siste redningsaksjonen mislyktes. WOW innstiller alle ruter. Mange passasjerer er dermed strandet.

Selskapet sa tidligere torsdag at de var i siste fase med en ny emisjon som skulle skaffe fersk kapital, og at alle flygninger i mellomtiden var innstilt. Etter hvert bekreftet de at forsøket på å redde selskapet ikke lyktes. Dermed går det mot konkurs.

Passasjerer som er rammet, er informert om at det ikke blir flere flygninger. De anbefales å se etter seter med andre flyselskap.

WOW innstiller alle ruter – flere hjelper

De har tidligere vært tøffe konkurrenter, men når WOW har gått konkurs hjelper Icelandair til. Strandede passasjerer kan kjøpe spesielle “rednings-billetter” til svært rimelige priser. Andre flyselskaper følger også med på denne redningsaksjonen.

Selskapets syv maskiner står nå ved forskjellige flyplasser rundt om i USA, Canada og Europa. Det er også rundt 15.000 strandede passasjerer som nå har problemer med å komme hjem. Ifølge foreløpige opplysninger har flyselskapet blitt distribuert på 21 steder: Amsterdam, Berlin, Brussel, København, Dublin, Frankfurt, Glasgow, Hamburg, Helsingfors, London (både Heathrow og Gatwick), Oslo, Paris, Boston, Edmonton, Toronto , Washington og New York (både Newark og JFK).

Men nå har en rekke IATA-tilknyttede flyselskaper rushed for å hjelpe hjemmepassasjerer. Hovedkonkurrent Icelandair har produsert en spesiell “rednings-billett” for passasjerer som kan vise billett til eller fra Reykjavik med WOW Air.

Andre flyselskaper som hjelper  de strandede passasjerene er Easyjet som tar vare på passasjerer i London. Norwegian har også introdusert spesialpriser for en rekke flyreiser fra Europa til Boston og New York. Forutsetningen er også at reisende må ha en for tiden ugyldig WOW Air-billett.

Om selskapet

WOW air var et Islandsk lavprisselskap som startet opp 1. juni 2012. Selskapet hadde base på Keflavík internasjonale lufthavn og sitt hovedkvarter i Reykjavík på Island. WOW Air slo seg selv konkurs 28. Mars. 2019