Flyselskap

Lufthansa vurderer salg av catering selskap

 

salg av catering selskap
Foto: LSG Sky Chefs.

Lufthansa har tatt det første formelle skritt mot salg av catering selskap. LSG var representert i Norden, men har avviklet all drift av flykjøkken.

Tyske Lufthansa har foretatt det første formelle skrittet mot å selge sin catering-enhet LSG, fortalte en talsmann for selskapet i forrige uke.

Med dette skrittet blir potensielle investorer invitert til å gi sine bud, og Lufthansa planlegger å selge sin catering enhet til en strategisk investor innenfor flycatering bransjen.

Østerrike’s Do & Co og det Sveitsiske selskapet Gategroup forventes å legge inn bud på driften til LSG i Europa. Lufthansas LSG-enhet sysselsetter 35.000 ansatte og genererte inntekter på nesten  30 milliarder kroner i 2018.

Om LSG Sky Chefs

LSG Sky Chefs er varemerket til LSG Lufthansa Service Holding AG, som er verdens største leverandør av flycatering (selv om Gate Gourmet hevder tittelen til verdens største “uavhengige” leverandør. Det er et datterselskap av Deutsche Lufthansa AG. En del av selskapet var tidligere eid av AMR Corporation, morselskap av American Airlines. Dets primære forretningsfunksjon er å forberede og levere mat, drikke og snacks til fly til innenlandske og internasjonale flyvninger.

LSG Sky Chefs samarbeider med mer enn 300 flyselskaper over hele verden. De er tilstede  på 214 flyplasser og driver nesten 210 kundesenter i 51 land og produserer rundt 591 millioner måltider i året.