Flyselskap

Catering kjøretøy klippet vingen av en A380-800 fra Thai Airways

Catering kjøretøy klippet vingen
Foto: Airbus

Et catering kjøretøy klippet vingen av en Thai Airways A380-800 i Paris. Catering kjøretøy klippet vingen, og etterlater et stort spørsmål om erstatning.

Skaden var liten, men Thai Airways ble tvunget til å kansellere rute TG931 med over 400 passasjerer på turen tilbake til Bangkok. Enkelte ble booket om til andre avganger, men de fleste ble gitt hotell- og mat kuponger  og tvunget til å tilbringe ytterligere en ekstra dag  i Paris. Etter å ha gjennomgått reparasjoner reiste flyet hjem 24 timer forsinket.

Foto: CDG.

Hvem har skylden ?

Skaden ble reparert og sikkerhetskontroll må gjøres før flyet blir satt i bruk igjen, ifølge selskapets uttalelser.

Thai Airways International vil starte en prosess med økonomisk kompensasjon for skader forårsaket av catering leverandøren.

Ifølge Bangkok Post vil Thai Airways International starte en prosess med økonomisk kompensasjon for skader forårsaket av catering leverandøren.

Thai Airways

Thai Airways International er det nasjonale Thailandske flyselskap med hovedbase på Suvarnabhumi lufthavn. Selskapet var et av de opprinnelige medlemmer av Star Alliance. Thai Airways flyr hver dag direkte mellom Oslo og Bangkok. På denne ruten blir det hovedsakelig brukt en Boeing 777-300ER.

Thai Airways International ble stiftet i 1960 som et fellesforetak mellom Thai Airways Company og SAS. Etter å ha hjulpet selskapet i gang ble SAS i 1977 kjøpt ut, sik at selskapet ble 100% eiet av den Thailandske stat. De to selskapene samarbeider, da de begge er medlemmer av Star Alliance.

Selskapets første flyvning var 11. mai 1960. Thai startet som «Thai International» og «Thai Airways Domestic». Senere ble de to slått sammen i det nåværende Thai Airways International.