Flyselskap

Ny rute mellom Bergen og Edinburgh

Bergen og Edinburgh
Foto: Avinor

Loganairs nye rute mellom Bergen og Edinburgh åpnet torsdag. Med kun 1 time og 20 minutters flytid er Bergen kun en kort flytur unna Edinburgh.

Det blir tre flyvninger i uken – tirsdag, torsdag og lørdag. Reisende til Edinburgh har også muligheten til å fly videre med Loganairs rutenettverk i Skottland, eller med et av de internasjonale flyselskapene de har samarbeid med; Qatar, Emirates, KLM Air France og British Airways. Dermed blir Edinburgh også et knutepunkt med muligheter for reiser videre ut i verden.

Dette er et viktig tilskudd til rutenettverket vårt. Edinburgh er en fantastisk by og en flott inngangsport til Skottland. -At Edinburgh også blir et knutepunkt videre i Storbritannia og ut i verden er også en spennende dimensjon.

Øystein Skaar, lufthavn direktør ved Bergen lufthavn.

Reiselivet er spesielt begeistret for helårsperspektivet ruten har. Kristian Jørgensen, direktør hos Fjord Norge sier: – det at aktører som Loganair tenker helår fra dag én med nye ruter er noe vi ser som viktig for utviklingen av et bærekraftig reiseliv, hvor turistene kommer jevnt hele året – i stedet for alle skal komme høysommer. Skottland er også et viktig vekstmarked for oss, og vi ser frem til videre godt samarbeid med Loganair.

Bergen og Edinburgh – Festivaler – opplevelser &  golf

Edinburgh er en majestetisk by med en middelaldersk bydel, imponerende slott og tradisjonelle britiske gater – den lever absolutt opp til navnet «Det nordlige Athen». Spennende opplevelser er tilgjengelige for besøkende som ikke finnes i andre deler av Skottland, inkludert verdens største kunstfestival i august (Edinburgh Festival Fringe) og verdens største nyttårsfest (Hogmanay).

Videre er Skottlands hovedstad også en naturlig førsteetappe på oppdagelsen av hele Skottland; et land som tilbyr mange førsteklasses golfbaner, samt noen av verdens fineste whiskyprodusenter.

Ruten viser seg også å være populær blant tilreisende passasjerer til Bergen, som er interessert i å utforske både by, fjord og fjell.

 

Bergen og Edinburgh

Om Loganair

Loganair er et stort regionalt flyselskap med hovedkontor i Glasgow, men med baser i Aberdeen og Norwich. Flyselskapet tilbyr over 40 destinasjoner over det skotske høylandet og øyene, Storbritannia og Europa. Inkludert Dublin, Derry, Donegal, Esbjerg, Düsseldorf, Oslo, Brussel, Bergen og Stavanger. Loganair er en codeshare-partner av British Airways, og har interline-avtaler med Qatar, Emirates, Thomas Cook, Turkish Airlines, Air France og KLM.