Flyselskap

Direkte til Kina fra Norges hovedflyplass

Direkte til Kina
Hainan Airlines rute HU770 tar av fra Oslo lufthavn med retning Beijing. (Foto: Avinor)

 

Litt før klokken 15.30 i dag ble det skrevet historie på Avinor Oslo lufthavn med avgangen til Hainan Airlines. Dette var den første direkteflygningen mellom Norges hovedflyplass og den kinesiske hovedstaden Beijing.

Tilstede på markering av ruteåpningen på Avinor Oslo lufthavn var den norske næringsministeren.  

Direkteruten mellom Kina og Norge vil ha stor betydning for norsk næringsliv og for handelsforbindelsene med Kina generelt. Det knytter landene våre nærmere hverandre og åpner for mer samarbeid og kontakt mellom norsk og kinesisk næringsliv. Direkteruter mellom Norge og Kina var noe mange i næringslivet var opptatt av da jeg var med på statsbesøket til Kina i høst.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).  

Han får støtte av lufthavndirektør ved Avinor Oslo lufthavn, Øyvind Hasaas som mener dette er en betydningsfull dag for Norge, norsk handel og norsk luftfart. 

Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap og dette vil også bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier han.  

Direkte til Kina
Det ble også den tradisjonelle vannportalen ved avgang onsdag ettermiddag. (Foto: Avinor)

Styrker relasjonen mellom Norge og Kina

Hainan Airlines mener denne ruten vil få stor betydning for forholdet mellom Norge og Kina.  

Den nye ruten direkte til Kina fra Oslo er den første direkteruten mellom Kina og Norge, som drives av et kinesisk selskap. Vi bygger et sterkere rutenettverk mellom Kina og Europa og er veldig glade for å kunne legge til Oslo som en del av nettverket vårt. Denne ruten vil styrke relasjonen mellom Norge og Kina og stimulere til økt og handel og økonomisk utvikling mellom landene og i den nordiske regionen.

Mr. BAO Qifa, styreformann, HNA Aviation Group.  

Ser frem til å vise frem Oslo

Norge er det landet i Norden med størst andel av kinesiske turister, og stadig flere kinesere velger å reise til Norge. Oslos egen turistorganisasjon er svært fornøyd med denne direkteruten og tror det vil gi hovedstaden og områdene rundt et viktig løft:  

Dette er en gledelig dag for besøksnæringen i Oslo. Direkteruter er alltid kjærkomment. Vi ønsker de kinesiske besøkende velkommen – landets hovedstad har mye spennende å by på! Og når de først er på ferie i Oslo, forventer vi at de skal utforske byens kulturliv, spise god mat og shoppe.

Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO. 

Viktig for sjømatnæringen 


I Kina er etterspørselen etter norsk sjømat stor. Denne ruten vil også ha betydning for at det kinesiske markedet får fersk norsk fisk raskt og effektiv levert.  

Denne ruten gir enda bedre muligheter for økt eksport av fersk norsk sjømat til det kinesiske markedet, der etterspørselen etter sjømat av god kvalitet er stor og økende.Ettersom sjømat konsumet i Kina er større enn hele den årlige produksjonen i Norge, er potensialet enormt.

Fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp).

Det er forventet at denne ruten alene kan frakte norsk sjømat til en verdi av rundt 200 millioner kroner i året.  

Direkte til Kina
Disse sørget for å frakte passasjerne trygt fra Beijing til Oslo lufthavn på de historisk første flyvningen 15. mai. (Foto: Avinor)

Direkte til Kina med Hainan Airlines

Ruten mellom Beijing og Oslo lufthavn skal opereres av en Airbus A330-300 med plass til 292 passasjerer fordelt på 32 seter i businessklasse og 260 i økonomiklasse. Hainan Airlines har vunnet «SKYTRAX World’s 5-Star Airline-rating» åtte år på rad. Ruten mellom Oslo og Beijing skal flys tre ganger i uken på mandager, onsdager og fredager.