Flyselskap

Fremtidens luftfart på Expo 2020 Dubai

Fremtidens luftfart
Foto: Emirates

Flyselskapet Emirates er hovedsponsor og det offisielle flyselskapet for Expo 2020 i Dubai. Nå har flygiganten avduket design og konsept for sin paviljong; Fremtidens luftfart.

Expo er et av verdens eldste og største internasjonale arrangementer. I 2020 arrangeres det for første gang i MEASA-regionen (Midtøsten, Afrika og Sør-Asia) og for første gang av et arabisk land. Som hovedsponsor av Expo 2020 Dubai, og utstillingens offisielle flyselskap, stiller Emirates med egen paviljong – én av totalt 190 paviljonger. Gjennom interaktiv teknologi og design skal paviljongen fortelle historien om hvordan kommersiell luftfart kan se ut i fremtiden. Spennende tema som om fremtidens fly er elektriske. Og at man kanskje ikke trenger pass på fremtidens flyplasser, fly uten vinduer og «smart-seter» er blant det som skal vises frem i Dubai mellom 20. oktober 2020 til 10. april 2021.

Ta en nærmere titt på Emirates paviljong i videoen om fremtidens luftfart:

Målet for vår paviljong er helt i tråd med målene til Expo 2020 Dubai. Nemlig å koble sammen mennesker fra hele verden, fremme kreativitet og innovasjon, og inspirere til en forpliktelse til en bedre fremtid. Paviljongen vår vil vise frem det beste som kommer innen luftfart. Og demonstrere hvor viktig mobilitet er for verden – både i dag og i fremtiden.

Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreformann og administrerende direktør i Emirates.

Design inspirert av fly-vinger

Paviljongen er inspirert av de tre temaene for Expo 2020: mobilitet, mulighet og bærekraft. Paviljongen er over 3300 m2 stor, går over tre etasjer. Og vil ha kapasitet til å ta imot mer enn 56 000 besøkende i måneden. Den er designet for å gjenspeile de dynamiske linjene til vingene på et fly som er på vei til å lette fra bakken. Den består av 26 skrå, arkitektoniske finner som er dekket av over 800 meter med LED-lys. Det skaper multisensoriske effekter og bevegelse i strukturen, noe som vil komme til sin fulle rett under lys-showet paviljongen vil gi besøkende hver eneste kveld.

Konstruksjonen av paviljongen startet i mars, og bygges på bakgrunn av ny teknologi, byggeteknikker og bærekraftige designelementer. Blant annet solpanel, bærekraftig konstruksjon, responsivt system for skygging for sola, i tillegg til grøntarealer både på innsiden og utsiden av paviljongen.

Den multifunksjonelle paviljongen vil ligge i nærheten av UAE-paviljongen og innen gangavstand fra Al Wasl Pavilion – episenteret på Expo 2020.

fremtidens luftfart hos emiratesEmirates First Class pysjamas
Emirates lanserte ny første klasse i året som gikk. – Foto: Emirates.

Hvordan ser fremtidens luftfart ut?

Paviljongen er en drøm for alle som er interessert i luftfart, fly, teknikk, design og innovasjon. Besøkende vil tas gjennom temaer som grunnleggende flyvitenskap, fremskritt innen motorteknologi, nye materialer som øker flyenes ytelse og samtidig reduserer drivstoffbruk, innovativt interiør, og fremtidens flyplasser.

Målet med paviljongen er å bidra til å drive diskusjonen rundt kraften mobilitet har og mobilitetens fremskritt – både i luften og på bakken, da det til syvende og sist er mobilitet som gjør det mulig for mennesker å bevege seg over hele verden på en effektiv måte.

 

Muligheten til å fly har forandret menneskers tilgang til alt verden har å tilby. Emirates’ paviljong vil fortelle historien om den utrolige rollen luftfart har hatt. Vil fortsette å spille, i utviklingen av mobilitet, og hvordan fremtiden vår vil se ut.

Reem Al Hashimy, Direktøren for Bureau Expo Dubai 2020.

Nedenfor finner du en liste over interessante temaer som vil være tilgjengelige på Emirates Expo 2020 paviljong;

fremtidens luftfart
Foto: Emirates

Fremtidens luftfart i Emirates paviljong

 

Flyvitenskap

Luftfarten er på den ene siden preget av utvikling innen design og teknologi som stadig flytter grensene for hva som er mulig innen luftfart. På den annen side er det å fly påvirket av fire helt elementære og grunnleggende krefter – løft, luftmotstand, skyvekraft og tyngdekraft. Besøkende på Emirates’ paviljong kan lære mer om bredden i flyvitenskap. Fra de grunnleggende prinsippene bak flyvning, til å kunne utforske og få et glimt inn i hvor raskt ulike teknologiske utviklinger og fremskritt faktisk vil nå rullebaner verden over.

Motorfremdrift og motordrivkraft

 

Vil motorens fremtid være elektrisk? Dette er et av spørsmålene som vil bli adressert når besøkende lærer om fremskrittene som blir gjort innen motorfremdrift og -drivkraft for den neste generasjonen luftfartøy. Paviljongen vil også vise frem banebrytende fremdriftssystemer som øker flyenes kraft samtidig som flyene brenner mindre drivstoff for å redusere utslipp.

 

Fremtidslaben

I Emirates’ fremtidslab kan besøkende utforske innovative metalliske- og komposittmaterialer som utvikles, forbedres og adopteres for å gi flyene bedre ytelse i luften. Enten det er lettere vekt med større styrke eller mindre korrosjon for å forbedre drivstofføkonomi – det er disse materialene som kan bli byggesteinene for morgendagens fly.

Morgendagens fly

 

Enten det er fremskritt innen teknologi, materialer eller design vil fremtidens flykabiner ta komfort og passasjerenes trivsel til et helt nytt nivå og redefinere hvordan vi opplever det å fly. Besøkende kan dykke inn i utviklingen som skjer i kabininteriør-verdenen. Du kan utforske dynamiske seteoppsett, ergonomiske og forbløffende om bord-opplevelser, intelligente grensesnitt, fly uten vinduer og teknologien bak «smart-seter».

Fremtidens flyplasser

Ny teknologi utvikler reiseopplevelsen før vi en gang har gått om bord på flyet. Besøkende på Emirates’ paviljong kan utforske et biometrisk system som identifiserer passasjerer. Ikke bare brukes iris-skanning. Utviklere ser også på fremveksten av wearable teknologi (smart-enheter som man har på kroppen – for eksempel klokker, aktivitetsbånd og ringer), hjerneskanning, stemmebiometri og mer for å identifisere passasjerer på fremtidens flyplasser.

Design ditt eget fly

Sist, men ikke minst vil besøkende utfordres til å designe sitt eget svar på fremtidens ideelle fly ved å kombinere teknologi og personlige preferanser ved valg av vinger, flykropp, motor og andre elementer.