Flyselskap

Widerøe leaser en fjerde Embraer E190-E2

Widerøe leaser en fjerde Embraer
Foto: LN-WEX Jan Einar Fardal

Lørdag 15. juni klokken 18:44 landet Widerøes fjerde jetfly på Flesland. I motsetning til de tre Embraer E190-E2 som selskapet anskaffet i fjor er lørdagens fly kun et midlertidig tilskudd til familien. LN-WEX vil være i Widerøe tjeneste frem til november 2019.

Vi er glade for å kunne kunngjøre at den fjerde Embraer 190-E22 med registrering LN-WEX inngår i Widerøe flåten under midlertidig leieavtale til november 2019. Widerøe har hatt stor etterspørsel innen charter- og ACMI-markedet. Ved å inkludere LN-WEX til flåten vil Widerøe i høysesongen kunne utvide ytterligere.

Da Widerøe i fjor inntok jetperioden, var en av strategiene å øke kapasitet til charter- og ACMI markedet. Vi er tilfreds over den positive responsen så langt og begeistret over å ha fått denne muligheten til å kunne utvide ytterligere.

Det var Widerøes egne kapteiner Stig Frode Eikrem og Espen Bergsland som førte flyet hjem til Norge. De forlot Embraers fasiliteter med det helt nye flyet fredag og mellomlandet først i Resife, Nord-Brasil. Derfra fløy de de i 5,5 timer over Atlanterhavet til Las Palmas før de landet i Bergen lørdag kveld. Flyet blir nå tauet inn i Widerøs hangar på Flesland for innfasing og arbeid med kabinen for å møte norske myndighets- og Widerøe krav. Deretter vil LN-WEX bli tatt i bruk på på Widerøes rutenett og charteroperasjon.

For øyeblikket er dette en korttidsleie og ikke et permanent tillegg til Widerøes flåte. Beslutninger om en eventuell permanent utvidelse av flåten vil bli tatt på et senere tidspunkt avhengig av markedsutviklingen.

Foto: Widerøe Pressebilde

Widerøe leaser en fjerde Embraer

Widerøe AS er eier av datterselskapene Widerøe Ground Handling, Widerøe’s Flyveselskap, Widerøe Technical Services og Widerøe Internet. Til sammen er vi nesten 3000 stolte og engasjerte medarbeidere. WGH håndterer bakketjenester på 41 lufthavner i Norge og vi flyr til 50 destinasjoner i inn- og utland.

Widerøe er et annerledes luftfartsselskap. Vi har et evig engasjement for å knytte steder og folk sammen, og strekker oss for folks mulighet til å skape og bo hvor de vil. Dette har vi trodd på og kjempet for i 85 år og vi skal strekke oss så langt det er mulig for å gi alle et godt tilbud. Widerøe skaper muligheter mellom små og store steder.