Bonus Program Hotel

Tilbake på tronen som Norges største hotell

Norges største hotell
Tarje Hellebust i en av de øverste etasjene på Norges høyeste hotell. Foto: Rickard L. Eriksson

 

I løpet av juli 2020 starter utvidelsen av Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo som i dag har 678 nyrenoverte rom. Etter utvidelsen vil Plaza igjen innta rollen som Norges største hotell med ca 900 hotellrom.

Med hotellets sentrale beliggenhet har ikoniske Oslo Plaza helt siden åpningen i 1990 vært et av Oslos viktigste signalbygg med fantastisk utsikt.

Blir igjen landets største hotell

Nå er endelig planene for utvidelsen av det høyreiste hotellet klart, og adm. direktør Tarje Hellebust gleder seg til byggestart.

– Vi utvider med et nybygg over Sonja Henie-salen. Her kommer det rundt 222 nye rom, noe som betyr at hotellet får 900 rom når byggearbeidet avsluttes. Da er vi igjen Norges største hotell, sier hotelldirektøren.

Holder åpent

Hotellutvidelsen starter i juli neste år og etter planen vil prosjektet stå ferdig to år senere, sommeren 2022. Hotellet skal holde åpent som vanlig under utvidelsen.

– Under utbyggingen vil hotellet og baren i 34. etasje holde åpent, med unntak av møte- og kongresavdelingene som vil opphøre i byggeperioden. Vi gleder oss til å komme i gang, sier Hellebust.

Uteservering høyt over Oslo

Den store oppgraderingen omfatter også trenings- og velværeavdelingen i 37. etasje, samt bassenget med saunaer i 35. etasje. Det legges også planer for en ny restaurant og Skybar med egen takterrasse.

– Vi er allerede i gang å utvikle et nytt designforslag til en ny à la carte restaurant som skal være i 33. etasje. Restauranten skal åpne allerede til neste sommer. I tillegg arbeider vi med planer for en ny Skybar i 34. etasje hvor vi skal tilby uteservering. 110 meter over Oslo skal vi anlegge vår egen urtehage som kjøkkenet og gjestene våre får nyte godt av, sier han.

Med gjestene i sentrum

Verdens største reisenettsted TripAdvisor har flere enn 760 millioner anmeldelser fra reisende over hele verden. Her finner vi naturligvis også Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo. Gjestene har stemt frem Oslo Plaza som nummer 1 i kategorien «Beste verdi» av alle hoteller i hovedstaden.

– Gode gjesteopplevelser er det vi lever for og av. Vi har hele tiden våre gjester og det å skape minnerike opplevelser i sentrum for alt vi gjør og skal sørge for at prosessen med utvidelsen skal oppleves som smidig og bra, sier hotellsjefen.

Radisson Blu Plaza hotell i Oslo eies av Wenaasgruppen. Lars Wenaas uttaler at han er «veldig glad for at vi nå kommer i gang med utvidelsen av Plaza som fortsatt vil være det største hotellet i Norge og blant de ledende hoteller i Oslo. Utvidelsen betyr mye for oss eiere, men også for Oslo som reiselivsdestinasjon».