Flyselskap Rutenytt

Finnair til nye Beijing Daxing International Airport

Beijing Daxing International Airport
Finnair flyr fra høsten til Beijing Daxing International Airport. Foto: Pixabay

 

Finnair øker frekvensen til Kina, og i november 2019 åpner de tre nye, ukentlige avganger til den nyåpnede flyplassen Beijing Daxing International Airport.

Flyplassen åpner for drift 30. september 2019, og allerede 3. november begynner Finnair sine første flygninger. Rutene skal driftes av Airbus A330-maskinene, og vil ha avganger mandag, onsdag og søndag. De nye rutene kommer i tillegg til Finnairs allerede operative, daglige flygninger til Beijing Capital Airport. Alle de nye flygningene korresponderer også godt med Finnairs over 100 destinasjoner i Europa.

Et sentralt knutepunkt

Sjef for Finnair Skandinavia, Robert Lönnblad, mener ruten blir et sentralt knutepunkt for reisende i tiden som kommer.

Vi er stolte over å kunne tilby enda bedre forbindelser mellom Beijing og våre 100 destinasjoner i Europa. Vårt mål er å fortsette økningen av tilstedeværelsen vår i Kina. Den nyåpnede flyplassen i Beijing vil bli et sentralt knutepunkt for reisende til og fra Kina, og disse rutene vil derfor tjene kundene våre godt. Vi er takknemlige for støtten og samarbeidet fra både myndigheten og våre samarbeidspartnere i forbindelse med åpningen av disse rutene.

Kina er blant Finnairs største satsningsområder, med totalt syv destinasjoner i Stor-Kina. Denne våren annonserte de også et codeshare-samarbeid med flyselskapene Juneyao Air og China Southern. Dette gir Finnairs kunder 13 nye kinesiske destinasjoner å velge mellom.

langdistansetilbudet I forbindelse med åpningen av den nye ruten mellom Helsinki og Los Angeles 31. mars, kommer Finnair med en rekke nye produkter til passasjerene på businessklasse. Dette vil redusere den årlige plastmengden med 4500 kilo per år. Nyhetene blir tilgjengelig på Finnairs transkontinentale flyreiser på deres A350- og A330-fly, og er i tråd med designtekstilen som allerede er en del av interiøret på disse flygningene. Flyselskapet viderefører sitt langvarige samarbeid med det finske designermerket Marimekko, samtidig som de inngår nye bærekraftige partnerskap.
Finnair Business Class – Foto: Finnair

 

Beijing Daxing International Airport

Beijing Daxing internasjonale lufthavn (IATA: PKX) er et kinesisk infrastrukturprosjekt. Den skal komme for å avlaste Beijing internasjonale lufthavn nord i byen, som er nær sin ytterste kapasitet. Beijing Daxing blir langt større og oppstår sør for byen, i bydistriktet Daxing.

Planene går ut på åtte start- og landebaner, hvorav en av banene er for militær bruk. Dette skal kunne være tilstrekkelig for inntil 650.000 flybevegelser i året. Inntil 130 millioner passasjerer i året skal kunne betjenes.

Byggetillatelse ble gitt i januar 2013; byggingen skal finne sted fra 2014 til 2019, da lufthavnen beregnes åpnet i september måned. Et nytt høyhastighetstog fra flyplassen skal føre passasjerer til det sentrale Beijing på cirka 30 minutter.

Om Finnair

Finnair flyr mellom Asia, Europa og Nord-Amerika med vekt på hurtige mellomlandinger via Helsinki. Finnair frakter mer enn ti millioner passasjerer i året, og knytter 19 byer i Asia til mer enn 60 destinasjoner i Europa. Flyselskapet er en pionér innen bærekraftig flygning, og var først ute i Europa med å lansere det øko-smarte, neste-generasjons-flyet Airbus A350 XWB.  Finnair er også det første europeiske flyselskapet som er listet i Leadership Index of the worldwide Carbon Disclosure Project. Finnair er medlem av oneworld, som er en allianse mellom verdens ledende flyselskaper dedikert til å tilby det høyeste servicenivået til regelmessig, internasjonalt reisende. Som det eneste Nordiske flyselskapet med en 4-stjernes Skytrax-rangering, har Finnair vunnet World Airline Award for beste flyselskap i Nord-Europa alle de syv siste årene.