Flyselskap Rutenytt

Direkteruter til den nye flyplassen i Sälen/Trysil

17 nye ruter direkteruter til den nye flyplassen

I vintersesongen 2019-2020 vil SAS begynne å fly direkte fra København, Ålborg og London til den nye flyplassen i Sälen/Trysil, Scandinavian Mountains Airport.

Fra den nye flyplassen er det kort vei til vel 250 skibakker i Sverige og Norge. De nye rutene gjør det mulig for danske, skånske og britiske snøentusiaster å komme til Skandinavias ledende vintersportområde på en helt ny måte.

Fra nyttårshelgen vil SAS tilby totalt fire nye ukentlige flyvninger til og fra Sälen/Trysil. Rutene fra Danmark og Storbritannia betjenes i vintersesongen frem til påske. Med over 250 løyper i SkiStars anlegg innenfor 25-40 minutters transporttid fra flyplassen gir de nye SAS-rutene helt nye muligheter for å komme til de skandinaviske skistedene og fjellområdene i Sälen og Trysil. Samtidig inngår SAS og Skistar et strategisk partnerskap som blant annet kommer til å forenkle bestillingen av skireiser.

Det er svært gledelig at SAS kan tilby de første internasjonale rutene til den nye flyplassen. Korte reisetider, attraktiv tidtabell i kombinasjon med fantastiske muligheter for skiløp og andre vinteropplevelser i de svenske og norske fjellene er noe mange ønsker seg. Vi kommer til å fortsette å utvikle samarbeidet med SkiStar for å styrke tilbudet til våre reisende ytterligere og gjøre det enklere å oppleve den skandinaviske vinteren.

Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial, SAS.

Reiselivsprisen 2017 direkteruter til den nye flyplassen

Direkteruter til den nye flyplassen

Flytiden fra København og Ålborg til Sälen/Trysil er cirka 1 time og 20 minutter, mens flytiden fra London er godt og vel to timer. SAS vil trafikkere Scandinavian Mountains Airport (SCR) med start den 29. desember fra Danmark og den 28. desember fra Storbritannia. De nye rutene blir fløyet med SAS’ nye Airbus 320neo. Flyet er markedets mest støysvake og mest drivstoffeffektive fly, og som reduserer CO2-utslippet med opptil 18 %.

Flybilletter til Sälen/Trysil kan kjøpes gjennom alle salgskanaler fra 12. august.

  • København (CPH) – Scandinavian Mountains Airport (SCR): To avganger per uke, torsdager og søndager, fra 29. desember 2019.
  • Ålborg (AAL) – Scandinavian Mountains Airport (SCR: En avgang per uke, søndager, fra 29. desember 2019.
  • London, Heathrow (LHR) – Scandinavian Mountains Airport (SCR). En avgang per uke, lørdager, fra 28. desember 2019.