Flyplass Flyselskap

Flyplassen i Hong Kong er stengt inntil videre

Flyplassen i Hong Kong
Foto: Pixabay

Alle avganger og ankomster ved flyplassen i Hong Kong er innstilt resten av mandagen som følge av demonstrasjoner i ankomsthallen, opplyser flyplassmyndighetene.

Resten av mandagens flygninger er innstilt på Hongkong-flyplassen, der over 5000 demonstranter har samlet seg. Beijing knytter protestene til terrorisme.

All innsjekkingen av fly er inntil videre suspendert. Bortsett fra avgangene som har fullført innsjekkingsprosessen og ankomstflyvningene som allerede er på vei til Hong Kong, er alle øvrige ruter blitt kansellert resten av mandagen.

Flyplass-operatøren ved Hong Kong International Airport i en uttalelse.

Gjennom helgen har en gruppe demonstranter gjennomført en sitt-ned-aksjon på flyplassen, og mandag strømmet enda flere til. Også ansatte i flyselskapet Cathay Pacific har sluttet seg til protestene.

Flyplassen i Hong Kong
Foto: Cathay Pacific.

Truer med oppsigelser

Da flyselskapets aksjeverdi hadde falt over 4 prosent i børshandelen i Hong Kong mandag, kom Cathay Pacifics ledelse med en kraftig advarsel til sine egne ansatte. De som støtter eller deltar i «ulovlige protester», kan få sparken, het det fra administrerende direktør Rupert Hogg.

Flyselskapets aksjer falt ned 4,9 prosent på mandag til laveste nivå på 10 år, til tross for at de overholdt pålegg fra Kina luftfartsmyndigheter (CCAS).

Vi er alle forpliktet til å overholde lovene til enhver tid. Cathay Pacific Group har nulltoleranse i tilnærming til ulovlige aktiviteter. Spesielt i dagens sammenheng vil det få disiplinære konsekvenser for ansatte som støtter eller deltar i ulovlige protester. Disse konsekvensene kan være alvorlige og kan omfatte oppsigelse av ansettelsen.

Rupert Hogg, CEO, Cathay Pacific.

Bakgrunn for at flyplassen i Hong Kong er stengt

Protestbølgen i Hongkong startet 9. juni mot et lovforslag som ville åpnet for å utlevere mistenkte til straffeforfølgelse på fastlandet.

Forslaget er siden lagt på is, men demonstrasjonene mot den Beijing-støttede byregjeringen har fortsatt, med nye krav som at Hongkongs Beijing-utpekte leder Carrie Lam må gå av, at det må holdes demokratiske valg, at pågrepne fra tidligere demonstrasjoner må løslates, og at politiet må granske bruk av makt mot demonstranter.

Det som nok en gang startet som fredelige protester, utartet i helgen til to dager med sammenstøt mellom opprørspoliti og demonstranter. 40 ble skadd, ifølge sykehusmyndighetene.

Kilde: South China Morning Post