Flyselskap

Ny direkterute til Tokyo fra Stockholm med japanske ANA

Ny direkterute til Tokyo

Stockholm Arlanda Airport utvider antall langeruter når Japans største 5-stjerners flyselskap ANA (All Nippon Airlines) lanserer en ny direkterute til Tokyo fra Stockholm i sommer.

Det er over 30 år siden Arlanda hadde en direkte forbindelse til Tokyo. Linjen blir nå den raskeste ruten fra Skandinavia til Japan, som er et av Sveriges viktigste eksportmarkeder i Asia.

Fra sommeren vil ANA, som er Japans største flyselskap, fly direkte mellom Stockholm og Tokyo. Tokyo Haneda City Airport er det største innenlandske knutepunktet for å nå flere destinasjoner i Japan. Tokyo Haneda er også Japans største flyplass med 87 millioner passasjerer, mens han blir rangert som en av de beste flyplassene i verden når det gjelder punktlighet.

Japan er en av Sveriges viktigste handelspartnere og i nyere tid har vi sett betydelige japanske investeringer i Sverige. Den nye direktelinjen er etterlengtet blant svenske eksportbedrifter og vil styrke den svenske gjestfrihetsindustrien. Vi er veldig glade for at tilgjengeligheten mellom Sverige og Asia nå forbedres kraftig av investeringene som ANA gjør på Arlanda.

Jonas Abrahamsson, administrerende direktør i Swedavia.

Ny direkterute til Tokyo

Antall reisende som flyr mellom Stockholm og Tokyo har økt med hele 50 prosent det siste året. Med den økende forretningsutvekslingen mellom landene og et stort antall turister som reiser i begge retninger, øker behovet for større tilgjengelighet mellom landene.

Japan er rangert som Sveriges største eksportmarked i Asia etter Kina. Rundt 150 svenske selskaper er etablert i Japan, både store selskaper og oppstartsbedrifter som opererer i verdens tredje største økonomi. Sverige er på sin side det største nordiske eksportmarkedet for Japan og 160 japanske selskaper opererer her.

Ny direkterute til Tokyo
Jonas Abrahamsson, vd Swedavia, Seiichi Takahashi, Senior Vice President ANA samt ANA crew. Foto: Maria Moustakakis och ANA.

– Vi ser en økende etterspørsel etter turer til Japan. ANA øker nå antall internasjonale ruter mens Tokyo Haneda utvides for å tilpasse seg det voksende markedet for innkommende japansk turisme. Den nye direkte linjen vil gjøre reisende glattere passasjerer som flyr direkte til Japan og lett kan overføres gjennom vår “dual-hub” -strategi, sier Seiichi Takahashi, seniordirektør i ANA.

Den nye direktelinjen med femstjernersflyselskapet ANA vil være den raskeste ruten fra Skandinavia til Japan. Uten mellomlandinger vil det være en mer klimabasert flybillett samtidig som goder foretrekkes av raskere godstransport.

– Vi er mange som lenge har jobbet for mer direkte linjer fra Arlanda og Stockholm, så dette er en veldig kjærkommen melding. Direkte linjer gjør det enklere for både forretningsreisende og reisende. Jeg kan bare gratulere alle som nå kan reise til Japan jevnere. Det vil bety mye for hele Sverige, sier Anna König Jerlmyr (M), Stockholm-borgermester.

Den svenske ambassaden og Business Sweden i Tokyo og Stockholm Business Region med datterselskapene Invest Stockholm og Visit Stockholm har spilt en viktig rolle i etableringen av den nye direktelinjen mellom Stockholm og Tokyo.