Flyselskap

Finnair er nå det største europeiske flyselskapet som flyr til Japan

langdistansetilbudet populære destinasjoner Finnair med vårkampanje til østen Finnair er nå det største

Åpner helårsrute til Sapporo. Tidligere i år annonserte Finnair at de åpner en ny rute til Sapporo 15. desember. I dag kommer de med oppdatert informasjon om at de utvider dette til å bli en helårsrute. Finnair er nå det største europeiske flyselskapet som flyr til Japan.

Sapporo ligger i Hokkaido, og er en populær vinter- og skidestinasjon. I tillegg er området kjent for sin sjømat, ramen og varme kilder med spa. Som en del av vekststrategien, blir Sapporo Finnairs femte japanske destinasjon, i tillegg til Tokyo, Osaka, Nagoya og Fukuoka.

Sjefen for Finnair i Skandinavia, Robert Lönnblad, er veldig fornøyd med utvidelsen.

Vi ser at Japan blir en stadig mer populær destinasjon blant nordmenn. Med under én time kortere reisetid enn det nest raskeste flyselskapet fra Norge, er Finnair utvilsomt det mest effektive alternativet, sier han. ­– Dette er et nøkkelmarked for oss, og med fem japanske byer i nettverket vårt, er Finnair nå det største europeiske flyselskapet som flyr til Japan. Med den nye ruten blir vi også det eneste europeiske flyselskapet med faste avganger til Sapporo.

langdistansetilbudet I forbindelse med åpningen av den nye ruten mellom Helsinki og Los Angeles 31. mars, kommer Finnair med en rekke nye produkter til passasjerene på businessklasse. Dette vil redusere den årlige plastmengden med 4500 kilo per år. Nyhetene blir tilgjengelig på Finnairs transkontinentale flyreiser på deres A350- og A330-fly, og er i tråd med designtekstilen som allerede er en del av interiøret på disse flygningene. Flyselskapet viderefører sitt langvarige samarbeid med det finske designermerket Marimekko, samtidig som de inngår nye bærekraftige partnerskap.
Finnair A350 Business Class – Foto: Finnair

Finnair er nå det største europeiske flyselskapet i Japan

I vintersesongen vil flygningene gå fra Helsinki på søndager og torsdager, og fra Sapporo på mandager og fredager. I sommersesongen vil de gå fra Helsinki på søndager og onsdager, og fra Sapporo på mandager og torsdager. Flytiden er på cirka ni timer.

Den økende trafikken mellom Norge og Asia går begge veier, og ifølge lederen i Virke Reiseliv, Astrid Bergmål, er trafikken fra Asia veldig viktig for norsk reiseliv.

– Vi ser at Asia har en stadig større del av totale utenlandske gjestedøgn til Norge. Japanerne er en kjøpesterk gruppe og Japan er et viktig marked for norsk reiseliv, forteller Bergmål.

Fra begynnelsen av sommersesongen 2020, øker Finnair også frekvensen til Osaka i Japan med to ukentlige avganger. Dermed har selskapet totalt 12 ukentlige flyreiser på denne ruten. Både Osaka og Sapporo-ruten er en del av Finnairs codeshare-samarbeid med flyselskapet Japan Airlines.

Som tidligere annonsert, åpner Finnair også daglige direkteruter til Haneda Airport i Tokyo fra mars 2020. De nye frekvensene til og fra Haneda kommer i tillegg til Finnairs daglige flyreiser til flyplassen Narita i Tokyo.