Flyselskap

Luftambulanse beredskapen halvert

Overgangen har gått som planlagt Luftambulanse beredskapen halvert
Første oppdrag for Babcock etter overtakelsen gikk fra Tromsø til Lakselv kl 00.17 natt til mandag. Foto: BSAA

 

Fem av de nye flyene til Babcock Scandinavian AirAmbulance har den siste tiden opplevd enkelte tekniske uregelmessigheter, og babcock har besluttet at de inntil videre skal tas ut av tjeneste. Flyfabrikken er tilkalt for å bistå i arbeidet med å finne årsaken. Luftambulanse beredskapen halvert.

Selskapet har av samme årsak økt sikkerhetsmarginen for bruk av de resterende flyene ved å sette strengere krav til sikt, friksjon og maksimal sidevind ved landing.

-Sikkerheten kommer alltid først. Derfor har vi besluttet å sette de fire flyene som har opplevde uregelmessigheter på bakken inntil vi har hatt en teknisk gjennomgang av dem. Vi har også av sikkerhetsmessige årsaker satt inn kompenserende tiltak for å ha større sikkerhetsmarginer enn normalt, for de øvrige flyene. Vi jobber nå intensivt med å få elle flyene tilbake i normal produksjon, sier Hans Skog-Andersen.

 


Luftambulanse beredskapen halvert –  Babcock Scandinavian AirAmbulance

Babcock Scandinavian AirAmbulance (BSAA) er Nordens største luftambulanseselskap. Selskapet hadde sitt første ambulanseoppdrag i 1976. BSAA har lang erfaring med pasienttransport i luften. Dette gir trygghet for pasienter, pårørende, helsepersonell og oppdragsgivere. Babcock Scandinavian AirAmbulance er tildelt kontrakt på drift av ambulansefly i Norge. Kontrakten iverksettes 1. juli 2019 og har varighet til 2025, med mulighet for forlengelse til 2030. 10 nye Beechcraft 250 med Fusion Avionics og 1 ny Cessna Citation Latitude skal opereres fra 7 baser i Norge på oppdrag for Luftambulansetjenesten HF og de regionale helseforetakene som eier tjenesten.