Flyselskap

Air Greenland bestiller A330-800neo

Air Greenland bestiller
Air Greenland bestiller a330-800neo fra Airbus. Foto: Airbus

Air Greenland har gjort sin største investering noensinne og bestilte den nye Airbus A330-800neo. De nye flyene skal leveres i 2021 og vil bety flere seter, økt fraktkapasitet og mindre CO2 utslipp. Air Greenland bestiller nytt fly.

Air Greenland har inngått en stor tresifret millionavtale med flyprodusenten Airbus om levering av en ny A330-800neo som forventes å erstatte den nåværende Atlanterhavsruten mellom København og Kangerlussuaq i slutten av 2021. I forbindelse med åpningen av de nye internasjonale flyplassene i 2023, Nuuk og Ilulissat blir de viktigste destinasjonene.

Investeringen vil bidra til å sikre at Air Greenland forblir konkurransedyktig i fremtiden for å generere vekst i turisme, næringseksport og samtidig redusere klimapåvirkningen maksimalt.

Investeringen i dette flyet sikrer at vi er sterke i forhold til den nye infrastrukturen, og at vi samtidig åpner for flere muligheter innen turisme, næringsliv og eksport. Når vi samtidig kan redusere CO2-utslipp og øke komforten for den reisende, er det den rette investeringen og vi vil møte en spennende fremtid

Bodil Marie Damgaard, nestleder i Air Greenlands styre.

Air Greenlands investering er også positivt for landstyre formann Kim Kielsen.

Jeg er veldig glad for at Air Greenland, som eies av den autonome regjeringen, nå forbereder seg på fremtiden ved å fornye flyflåten. Vi investerer stort i ny infrastruktur i disse årene, og det er ekstremt positivt at Air Greenland med denne investeringen i nye fly griper mulighetene og på denne måten bidrar til å sikre utvikling og vekst for fremtiden.

Kim Kielsen, landstyre formann på Grønland

 

Air Greenland bestiller nytt fly – lavere CO2-utslipp og lavere priser

Produksjonen av Air Greenlands nye Airbus 330-800neo vil finne sted i Toulouse, Frankrike. Allerede nå har designteam fra Air Greenland og Airbus tilpasset interiøret. Flyets design er moderne og det er utstyrt med markedets mest drivstoffeffektive motorer som har den nyeste teknologien. Det betyr at Air Greenlands CO2-utslipp og vedlikeholdskostnader vil bli betydelig redusert. På lang sikt betyr dette mindre klimapåvirkning og lavere priser for våre kunder.

“Reisende vil oppleve bedre komfort i den nye hytta, og den nyeste teknologien vil gjøre oss til markedsledende når det gjelder å redusere CO2-utslipp per passasjer. Vi er stolte av denne investeringen som vil bidra positivt til Grønlands utvikling i mange år fremover. “, sier administrerende direktør i Air Greenland, Jacob Nitter Sørensen.

I tillegg til direkteruten mellom København-Nuuk, åpner Air Greenland en annen helt ny direkterute til Ilulissat. Imidlertid forventes ruten å bli etablert etter åpningen av Ilulissats nye internasjonale flyplass.