Flyselskap Rutenytt

Qatar Airways øker fra Avinor Oslo lufthavn

Pressefoto: Avinor.

Qatar Airways øker sin kapasitet fra Norge. Fra slutten av mars setter selskapet inn fire nye ukentlige avganger til Doha fra Norges hovedflyplass.

Det betyr at selskapet vil tilby doble daglige avganger fra Oslo lufthavn som en helårsrute.

Norge er et viktig marked for Qatar Airways og vi ønsker derfor å tilby våre reisende et enda bedre produkt ved å kunne fly to ganger per dag fra Oslo direkte til Doha. Dette er internasjonalt knutepunkt som kan tilby et globalt rutenettverk mange nordmenn allerede benytter i dag.

Christian Deresjo, sjef for Qatar Airways i Norden.

Ruten vil bli operert av selskapets nye og drivstoffeffektive Boeing 787-8 Dreamliner og Airbus A350 med plass til henholdsvis 254 og 285 passasjerer. Denne kapasitetsøkningen vil også bidra til økt fraktkapasitet for norsk sjømatnæring til Asia. ​

Qatar Airways øker igjen…

Dette er en rute som går godt og som er blitt veldig populær hos norske reisende som skal på ferie eller forretningsreise, og er med på å forsterke handel og investeringer til Norge fra utlandet. Flyplassen i Doha er et stort internasjonalt knutepunkt med gode forbindelser til destinasjoner i hele verden. Det øker også mulighetene for å frakte mer norsk sjømat ut til attraktive markeder i verden.

Gaute Skallerud Riise, avdelingsleder for trafikkutvikling i Avinor.

 

Qatar Airways har også fire ukentlige avganger med rene fraktmaskiner dedikert for eksport av norsk sjømat til Asia.

Fra Oslo lufthavn til Doha
QR180 OSL0745 – 1620DOH
QR176 OSL1555 – 0030+1DOH

Fra Doha til Oslo lufthavn
QR179 DOH 0140 – 0635 OSL
QR175 DOH0900 – 1355 OSL

Qsuites ombord på Qatar Airways A350-1000. Pressefoto: Qatar Airways.

Om Qatar Airways

Qatar Airways er nasjonal flytransportør for Staten Qatar og markerer mer enn 20 år med «Going Places Together» for reisende til sine mer enn 160 forretningsdestinasjoner og feriereisemål med en moderne flåte på over 250 fly.

Qatar Airways har fått flere utmerkelser, blant annet som «Airline of the Year» (årets flyselskap) av 2019 World Airline Awards, som administreres av organisasjonen Skytrax. Den ble også kåret til «Best Airline in the Middle East», «World’s Best Business Class» og «Best Business Class Seat» som en anerkjennelse av sitt banebrytende Business Class-produkt «Qsuite». Qatar Airways er det eneste flyselskapet som har vunnet den ettertraktede tittelen «Skytrax Airline of the Year», som regnes som det ypperste i flybransjen, hele fem ganger.

Qatar Airways’ varemerkeregistrerte produkt Qsuite byr på bransjens aller første dobbeltseng i Business Class i tillegg til skillevegger, som passasjerene kan sette opp for å skape sine egne private rom. Dette var den første løsningen for dette i bransjen.

Qatar Airways var den første transportøren i Golfen som ble medlem av den globale flyalliansen oneworld, noe som gir passasjerene tilgang til 14 250 daglige avganger fra mer enn 1000 flyplasser i mer enn 160 land .