Flyselskap

Norwegians CO2-utslipp reduseres med opptil 200 000 tonn i året

WiFi på europeiske Norwegians CO2-utslipp reduseres med opptil 200 000 tonn i året
Pressefoto: Norwegian.

Norwegian fortsetter å redusere utslippene med ny teknologi og nye fly. En oppgradert værtjeneste fra det svenske selskapet AVTECH kan redusere CO2-utslippene med ytterligere 10-15 000 tonn CO2 i året. Dette kombinert med andre CO2-reduserende tiltak som selskapet har satt i gang, betyr at Norwegians CO2 utslipp reduseres med opptil 200 000 tonn CO2 i året.

Mengden CO2-utslipp er direkte relatert til mengden drivstoff som brukes, og derfor er det viktig å fly så drivstoffeffektivt som mulig. Verktøyet AVTECH gir Norwegians piloter tilgang til avansert værdata. Disse dataene blir overført til flyets systemer. Slik at flyruten kan justeres og optimaliseres, noe som bidrar til en mer effektiv reise og lavere drivstofforbruket.

Norwegians piloter har brukt verktøyet siden 2018. Det har ført til en utslipps besparelse på 16 000 tonn CO2 i året. Nå har Norwegian tatt i bruk AVTECHs nye og oppgraderte værtjeneste, Aventus Cruise Optimizer, so mer en videreutvikling av verktøyet som kan redusere CO2-utslippene med ytterligere 10-15 000 tonn CO2 i året. Dette, kombinert med andre CO2-reduserende tiltak som selskapet har satt i gang, blant annet pilotapplikasjonen SkyBreathe, betyr at Norwegian nå reduserer utslipp med opptil 200 000 tonn CO2 i året.

Da vi testet det nye verktøyet kunne vi tydelig se at vi fikk enda flere effektive flyruter med større drivstoffbesparelser og utslippsreduksjoner. Hver kilo drivstoff som kan spares utgjør en forskjell. I Norwegian jobber vi kontinuerlig med å implementere ny teknologi i våre moderne og drivstoffeffektive fly for å fortsette å redusere utslipp.

Stig Patey, Manager Fuel Saving hos Norwegian.

 

tariffavtale Norwegian med passasjervekst
Norwegians CO2 utslipp reduseres kraftig. Foto: Norwegian.

 

Norwegians CO2-utslipp reduseres med opptil 200 000 tonn i året  er vinn vinn 

Det nye, oppgraderte produktet er utviklet for å optimalisere flyvningene ytterligere med ny teknikk som tar hensyn til flere faktorer enn tidligere. Systemet kalkulerer de mest drivstoffeffektive høydene for hver enkelt flyvning. Avhengig av vind og flyets ytelse basert på antall passasjerer, avstand, høyde og hastighet. Jo flere detaljer som legges inn, jo mer drivstoffeffektiv blir flyruten som planlegges, noe som fører til lavere utslipp. I tillegg får pilotene oppdatert sanntidsinformasjon og kan justere høyden hvis værforholdene endrer seg under flyturen.

Det oppgraderte systemet er allerede blitt tatt i bruk på alle Norwegians Boeing 737-800-fly som benyttes på ruter i Skandinavia og Europa.

I slutten av 2019 innførte Norwegian et annet drivstoff- og utslippsbesparende verktøy – SkyBreathe. Dette verktøyet og applikasjonen analyserer hele flyturen fra «gate til gate». Det gjør det mulig å optimalisere hver enkelt flyvning til å bruke så lite drivstoff som mulig. På ett år kan man redusere CO2-utslippene med om lag 140 000 tonn, noe som tilsvarer over ti prosent av de totale utslippene i norsk innenriks luftfart.

Det er morsomt å se at vårt felles utviklingsarbeid fortsetter å resultere i løsninger som gir så positive miljøeffekter. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med Norwegian med enda flere innovative løsninger som gir utslippskutt.

David Rytter, administrerende direktør i AVTECH Sweden AB.