Flyselskap

Star Alliance – Aegean Airlines i ny drakt

Aegean Airlines - Airbus A320neo i ny drakt Aegean Airlines i ny drakt
Aegean Airlines – Airbus A320neo i ny drakt. Foto: Aegean Airlines.

Greske Aegean Airlines har fått nye farger. Aegean Airlines i ny drakt ble presentert i dag. Fargene er veldig like både LOT, Lufthansa og SAS ?.

Vår fantastiske nye livery er en harmonisk kombinasjon av fargene som representerer vår greske identitet. Inspirert av både tradisjonell og moderne gresk kultur, er en ny og stilig hytte designet for å gi deg en minneverdig opplevelse.

 

Aegean Airlines i ny drakt – om selskapet

Aegean Airlines er et gresk flyselskap med base ved Athen lufthavn. Selskapet ble grunnlagt i 1987, og er medlem i Star Alliance. Aegean Airlines flyr mellomdestinasjonsruter i Europa så vel som charteroppdrag. I 2013 slo Aegean Airlines seg sammen med Olympic Air. Fra desember 2019 opererer Aegean Airlines en all-Airbus-flåte, som for tiden består av følgende fly;

Flytype  I tjeneste
Airbus A319-100                    1
Airbus A320-200                  37
Airbus A320neo

4

Airbus A321-200                  11
Airbus A321neo
Totalt                  53

14. juli 2016 ble Aegean Airlines kåret til Europas beste regionale flyselskap i Skytrax World Airline Awards.

Selskapet har blitt hedret med Skytrax World Airline-prisen, som det beste europeiske regionale flyselskapet i 2018. Dette var niende gang selskapet mottok den aktuelle prisen. Aegean Airlines fikk blant annet 5. plass, for andre år på rad, på verdens 20 beste liste over flyselskaper (utenfor USA) i 2018 Readers ‘Choice Awards-undersøkelsen av Conde Nast Traveler.

Selskapet satte en ny passasjer rekord i 2019, og nådde 15 millioner passasjerterskel, og registrerte en økning på 7% i total passasjertrafikk for 2019; en betydelig prestasjon som markerer 20 års drift. Mer spesifikt fraktet AEGEAN og Olympic Air 14,99 millioner passasjerer i 2019, nesten 1 million mer enn året før, og tilbyr 17,85 millioner seter totalt ..