Flyselskap

SWISS fløy sin lengste flyvning – en Boeing 777 til Chile

SWISS flyr sin lengste flyvning
Foto: Swiss.

Swiss fløy sin lengste flyvning noen gang. Fredag ettermiddag sendte det sveitsiske flyselskapet avsted en flyvning til Santiago de Chile for å hente sveitsere hjem.

SWISS fløy sin lengste flytur hittil. Flyselskapet fløy med en Boeing 777 fra Zürich til Santiago. Hensikten  er å hente hjem strandede sveitsiske reisende på vegne av utenriksdepartementet i Sveits. Den nåværende krisen som rammer verden har sett en rekke interessante flyreiser. For eksempel fløy Qantas en Airbus A380 non-stop fra Australia til Storbritannia. I mellomtiden opererte El Al sin første non-stop fly til Australia, og Wamos fløy en non-stop fly fra Hawaii til Frankfurt. Nåflyr SWISS sin første «rute» til Santiago.

Flight LX8900 – SWISS fløy sin lengste rute noen gang

SWISS spesial-rute til Santiago for å hente hjem strandede sveitsiske reisende. Flyet gikk av fra Zürich ved 07:37 i morges. Dette var 37 minutter senere enn planlagt avgangstid. I følge flyselskapet vil flyreisen være den lengste som noen gang er utført av et SWISS-fly non-stop. Flyturen blir operert av HB-JNJ, en to år gammel Boeing 777 som er eid av flyselskapet.

Foto: Lufthansa Group.

Lufthansa Group hard påvirket av COVID-19

Lufthansa-gruppen er blitt hardt rammet av den pågående situasjonen. Faktisk hadde flyselskapet parkert rundt 90% av flyene sine. Austrian Airlines og Brussels Airlines, begge tilhørende Lufthansa-gruppen, har suspendert alle flyvninger og holdt noen få fly operative for hjemsendelse.

SWISS har så langt unngått å kansellere alle flyvninger. Imidlertid har det redusert flytilbudet betydelig som et resultat av reiseforbud og en enorm nedgang i etterspørselen etter flyreiser. I går kunngjorde Lufthansa at en ny sosial distanseringspolitikk vil gjelde for ruter som tar av i fra  Tyskland sammen med innenlandsflyvninger, men ikke på inngående flyreiser. SWISS vil imidlertid ikke bli berørt av denne policyen, da den bare påvirker Lufthansa og Eurowings.

 

Hovedbilde: SWISS on Twitter.

%d bloggere liker dette: