Flyselskap

Thai Airways er reddet i tolvte time

thai reddet i tolvte time
Foto: Thai Airways.

Thai Airways International (Thai) vil få  låne penger for å overleve coronavirus-krisen, og vil forbli et statlig foretak. Det kunngjorde finansdepartementet i Thailand onsdag. Som en katt har ni liv, ble flyselskapet reddet i tolvte time.

Det kunne departementsråd (Permanent secretary) Prasong Poontaneat fortelle  etter et møte i den Statlige foretakspolitiske kommisjonen, ledet av Statsminister Prayut Chan-o-cha. Det ble  onsdag oppnådd enighet om behovet for å redde den det nasjonale flyselskapet.

En velinformert kilde fortalte at møtet også var enig i at profesjonelle skulle hentes inn for å styre det skakk-kjørte flyselskapet. Prasong sa at møtet vedtok at det ville bli utarbeidet en rekonstruksjonsplan for Thai, og det vil inkludere lån, for å opprettholde sin status som det nasjonale flyselskapet og et statlig foretak.

Eksterne finans-konsulenter ville utarbeide planen, og finansdepartementet ville garantere lånet til Thai.

Det vil bli satt en øvre grense for lånet, og det faktiske beløpet vil avhenge av graden av dets nødvendighet. Thai trenger en restrukturering.

Prason Poontaneat, Departementsråd, Finansdepartementet i Thailand

Thai Airways er reddet i tolvte time

En kilde ved regjeringen sa at kabinettet vil løfte sin begrensning i at finansdepartementet fungerer som garantist for lånet for å redde Thai Airways. Departementet er utestengt fra å garantere lån for statlige virksomheter som har bokført tap i tre år på rad.

Møtet ble enige om å beskytte Thai, men det vil skje under forutsetning av at fagfolk overtar ledelsen. Det presserende behovet for nå er kortsiktig likviditet.

Den nasjonale transportøren oppnådde et nettotap på 2,11 milliarder baht i 2017, som vokste til 11,6 milliarder baht i 2018 og 12 milliarder baht i fjor, ifølge Stock Exchange of Thailand (SET) data.

PS! Det er foreløpig ingen nyheter om ruten mellom Oslo og Bangkok.

Thai Airways

Thai Airways International er det nasjonale Thailandske flyselskap med hovedbase på Suvarnabhumi lufthavn. Selskapet var et av de opprinnelige medlemmer av Star Alliance. Thai Airways flyr hver dag direkte mellom Oslo og Bangkok. På denne ruten blir det hovedsakelig brukt en Boeing 777-300ER.

Thai Airways International ble stiftet i 1960 som et fellesforetak mellom Thai Airways Company og SAS. Etter å ha hjulpet selskapet i gang ble SAS i 1977 kjøpt ut, sik at selskapet ble 100% eiet av den Thailandske stat. De to selskapene samarbeider, da de begge er medlemmer av Star Alliance.

Selskapets første flyvning var 11. mai 1960. Thai startet som «Thai International» og «Thai Airways Domestic». Senere ble de to slått sammen i det nåværende Thai Airways International.

%d bloggere liker dette: