Flyselskap

British Airways vurderer å vrake Gatwick basen

British Airways vurderer
Foto: British Airways.

British Airways (BA) har informert sine ansatte at Gatwick flyplassen kanskje ikke åpnes igjen etter at corona-pandemien har normalisert seg. British Airways vurderer exit fra Gatwick.

Alle British Airways flyvninger fra London Gatwick basen er fortiden kansellert. Gatwick produksjonen utgjør omtrent 20 prosent av selskapets trafikk i London området.

I et eget brev til pilotene hos British Airways, heter det at BA  ikke kan utelukke å legge ned resten av Heathrow-driften.  I notatet til de ansatte på Gatwick sier selskapet.

Som du kjenner til, kansellerte vi all trafikk ved  Gatwick i begynnelsen av april, og det er ingen sikkerhet om når eller om disse rutene kan, eller vil komme tilbake.

I brevet til pilotene presiserer selskapet at noen av konkurrentene i utlandet står overfor tøff konkurranse. De legger til at en fjerdedel av BAs 4.300 piloter kan komme til å miste jobben.

Vi må sørge for at vår gjenværende drift er effektiv, fleksibel og konkurransedyktig slik at vi kan overleve i en stadig mager og uforutsigbar næring.

Notat fra toppledelsen i British Airways i følge BBC

British Airways vurderer Gatwick Exit

Tirsdag informerte flyselskapet at det var planlagt å avvikle  inntil 12.000 arbeidsplasser av de totalt 42.000 ansatte i på grunn av kollaps i etterspørselen på grunn av Covid-19-lockdown.

Flyselskapets morselskap, IAG, sier at de må innføre et «omstillings- og spareprogram» inntil etterspørselen etter flyreiser kommer tilbake til 2019-nivåer.

BA har fløyet Gatwick i flere tiår. Før sammenslåingen med BOAC i 1974 for å danne BA, fløy BEA sine første ruter fra knutepunktet i 1950.

Om London Gatwick

London Gatwick Airport (LGW) er Londons nest største flyplass etter Heathrow lufthavn, og er Storbritannias nest travleste i antall passasjerer. Flyplassen ligger i West Sussex, omtrent 40 km sør for London. British Airways, EasyJet og Norwegian Air Shuttle har baser på Gatwick. Flere andre lavprisselskaper har også sekundære baser her til fordel for Heathrow, ettersom Heathrow har restriksjoner for lavprisselskaper.

Fremhevet bilde:   Gatwick airport / Media Centre

%d bloggere liker dette: