Flyselskap Rutenytt

Norwegian gjenåpner 76 ruter og setter ytterligere 12 fly i drift

Norwegian gjenåpner 76 ruter
Foto: Norwegian

Norwegian har lyttet til kundene og gjenåpner 76 ruter for reiser fra 1. juli. Rutene omfatter både innenriksruter og ruter til andre land i Europa.

Gjenåpningen er et resultat av økt etterspørsel fra kundene, samtidig som flere andre flyselskap allerede har gjenopptatt flygninger i Europa. Mer enn 300 piloter og 600 kabinansatte fra norske baser vil bemanne 20 fly, noe som innebærer at om lag 200 piloter og 400 kabinansatte kommer tilbake fra permittering.

Mange kunder har gitt uttrykk for at Norwegian må tilbake på vingene med fly til langt flere destinasjoner enn vi har i dag. Til alle som ønsker å reise med Norwegian i sommer har jeg en gladmelding. Vi skal i lufta med flere fly, og vi gjenåpner en rekke av rutene kundene har etterspurt. Nå som konkurrentene også er i gang igjen med store deler av sitt tilbud, må vi også melde oss på i konkurransen og dermed bidra til at samfunnet gradvis kommer tilbake til normalen. Samtidig har vi innført en rekke tiltak for å ytterligere redusere en allerede lav smitterisiko om bord i fly.

Jacob Schram, konsernsjef hos Norwegian.

Fra før har Norwegian åtte fly i drift på ruter i Norge. Når ytterligere 12 fly settes i trafikk, betyr det at over 600 ansatte i Norge vil komme tilbake fra permittering. Totalt er nå mer enn 900 piloter og kabinansatte i jobb.

– Jeg er svært glad for at vi nå får mange av våre «Red Nose Warriors» tilbake på jobb og i luften igjen for å ta seg av våre kunder, sier Schram.

Norwegian gjenåpner
Illustrasjon: Norwegian.

Norwegian gjenåpner 76 ruter – Trygg reise med Norwegian


Vi vil at kundene våre skal føle seg trygge når de flyr med Norwegian, og helsen og sikkerheten til våre kunder og kolleger kommer alltid i første rekke. Derfor har vi innført en rekke tiltak for å minimere risikoen for smitte om bord på våre fly, inkludert:

  • Reisende som er seks år og eldre må bruke munnbind når de reiser med oss, slik det er anbefalt av europeiske luftfartsmyndigheter. Med munnbind bidrar man til å gjøre reisen tryggere, både for seg selv og medpassasjerer.
  • Passasjerer blir bedt om å holde avstand under om bord- og avstigning.
  • Passasjerer blir spredt rundt i kabinen og midtsetene er de siste som blir tatt i bruk. Passasjerer som reiser sammen, vil likevel bli plassert ved siden av hverandre.
  • Vi har ingen servering om bord for å minske kontakten mellom reisende og våre ansatte.
  •  Vi desinfiserer flyene våre grundig i henhold til strenge retningslinjer, og vi har et ekstra fokus på kontaktpunkter om bord. Dermed minimeres risikoen for både passasjerer og kabinpersonale.
  • Alle våre fly er i tillegg utstyrt med avansert luftfiltrering som fjerner så godt som alle mikropartikler i luften, også bakterier og virus. Samme teknologi brukes i sykehusenes operasjonssaler. All luften i kabinen renses hvert tredje til fjerde minutt, slik at våre kunder kan føle seg trygge på at luften om bord er ren når de reiser med våre fly.

Undersøkelser viser at risikoen for å bli smittet om bord på fly er svært liten. Skulle det oppstå mistanke om smitte om bord på et av våre fly. Har vi rutiner for og utstyr til å håndtere dette.

For oversikt over rutene, se vedlagt liste. Bestill din neste reise på Norwegian.no.