Flyselskap Rutenytt

Air Serbia tilbake i Oslo etter 12 års fravær

Air Serbia tilbake
Foto: Air Serbia

Air Serbia  tilbake med ny rute mellom Oslo og Beograd, og det ble et hyggelig gjensyn. Flyselskapet fløy til Oslo også for 12 år siden.

Flyet ble beæret med en såkalt vannbro ved landing i Oslo. Air Serbia vil ha to ukentlige turer til Beograd.

Gaute Riise, direktør trafikkutvikling i Avinor ønsket velkommen på den offisielle åpningen.

Det er utrolig gøy at Air Serbia ser muligheter i det norske markedet, selv under denne vanskelige tiden for bransjen. Vi ser frem mot et videre godt samarbeid med selskapet.

Gaute Riise, direktør trafikkutvikling i Avinor

 

Network Planning Manager i flyselskapet, Bojan Arandelovic var også glad, og klippet snor sammen med Gaute Riise.

Ruten til Beograd vil nok bli populær både blant nordmenn både på ferie og for serbere som skal besøke familie og venner. I tillegg har Air Serbia et stort rutenett fra Beograd og videre ut i verden. Dette vil nordmenn på tur og turister til Norge nyte godt av.

Foto: Alan Wilson – Air Serbia – Airbus A319, CC BY-SA 2.0,

Air Serbia tilbake

Air Serbia er et nasjonalt flyselskap fra Serbia. Hovedkontoret ligger i Beograd og hovedbasen er Beograd Nikola Tesla lufthavn. Air Serbia flyr internasjonale ruter til destinasjoner i Europa, Midtøsten og Nord-Amerika.

Historien til flyselskapet strekker seg tilbake til 1927. Da ble selskapet Aeroput grunnlagt i Beograd. I 1947 fortsatte det som Jugoslovenski Aerotransport (JAT) . Etter at Jugoslavia gikk i oppløsing, ble JAT nasjonalt flyselskap for Serbia og Montenegro og så Serbia. I 2003 skiftet JAT navn til Jat Airways.

Den serbiske staten forsøkte å privatisere selskapet i 2008 og igjen i 2011. I 2013 ble 49 % av aksjene i selskapet solgt til Etihad Airways fra De forente arabiske emirater. Selskapet skiftet så navn til Air Serbia. Flyflåten ble utvidet med Airbus A319 og Airbus A320.

Flyflåten til Air Serbia består av Airbus A319, Airbus A320, Airbus A330, Boeing 737-300 og ATR 72-200/500

%d bloggere liker dette: