Flyselskap

Norwegian ut av OSM og overtar arbeidsgiver ansvaret

god passasjervekst arbeidsgiver ansvaret
Foto: Norwegian.

Norwegian Air Resources blir fast arbeidsgiver for 3 000 flygende. Avtalen med OSM Aviation er sagt opp, samtidig som også eierskapet i selskapet opphører. Norwegian overtar arbeidsgiver ansvaret for sine ansatte.

Norwegian og OSM Aviation har i dag signert en avtale som innebærer at Norwegian Air Resources fra nå av tar over det fulle arbeidsgiveransvaret for de selskapene hvor flygende personale i Spania, England og USA er ansatt. Samtidig skilles Norwegian Air Resources og OSM sine veier helt ved at Norwegian går ut som eier i OSM Aviation Limited, selskapet som frem til nå har vært eid av Norwegian Air Resources og OSM Aviation i fellesskap.

Det er et stort og viktig strategisk steg på veien for Nye Norwegian at vi nå tar over det hele og fulle ansvaret for de selskapene hvor vi har vårt flygende personale ansatt. Det å ha en direkte kommunikasjon med vårt eget personale er helt avgjørende for å bygge Nye Norwegian. Vi har vært i en konstruktiv dialog med de flygendes fagforeninger både i England, Spania og USA. Jeg håper og forventer at denne dialogen vil fortsette i samme spor fremover. Jeg er svært fornøyd med at vi nå får våre medarbeidere og Red Nose Warriors i disse landene direkte ansatt i Norwegian-strukturen.

Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

 

Overtar arbeidsgiver ansvaret

Med dagens avtale vil flygende personale i de berørte landene komme inn under Norwegian på linje med Norge, Frankrike og Italia hvor selskapene for flygende personale er en del av Norwegian-strukturen. Endringene vil imidlertid ikke medføre at permitterte medarbeidere vil kunne komme tilbake på jobb før trafikken tar seg opp igjen. De nasjonale vilkårene for permittering vil fortsatt gjelde.

Pilot- og kabinselskapene i Sverige og Danmark begjært konkurs

Om Norwegian

Historien om Norwegian begynte for over 27 år siden. Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Norwegian har blitt en sentral aktør i internasjonal luftfart. Først med kortdistanseruter i Europa og senere med langdistanseruter til og fra USA, Asia og Sør-Amerika. Norwegian har i dag en moderne og drivstoffeffektiv flåte bestående av Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax. Og fem år på rad har passasjerene stemt frem Norwegian som verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter. I tillegg er Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for selskapets produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

%d bloggere liker dette: