Flyselskap

Løsning i tolvte time for Icelandair

Løsning i tolvte time
Foto: Icelandair.

Fredag kunne vi lese at det islandske flyselskapet Icelandair måtte si opp alle kabinansatte. Årsaken var skuffende forhandlinger for det Islandske flyselskapet Icelandair resulterer i at deres piloter må ta over arbeidsoppgavene til oppsagte kabinansatte. Det ble løsning i tolvte time på SAGA-øya.

Søndag ettermiddag melder flyselskapet i en børsmelding at til tross for mislykkede forhandlinger mellom Icelandair og Icelandic Cabin Crew Association (FFI), har partene klart å gjenoppta forhandlinger og har signert en ny kollektivavtale som er gyldig til 30. september 2025. Avtalen er basert på de samme prinsippene som avtalen som ble avtalt mellom partene 25. juni 2020. Dermed oppfyller de oppsatte målene om å øke produktiviteten og fleksibiliteten for selskapet og samtidig sikre konkurransedyktig kompensasjon for kabinbesetnings-medlemmer.

gjeldsforhandlinger High Speed Economy light
Foto: Icelandair

Løsning i tolvte time for Icelandair

Den nåværende avtalen resulterer i ytterligere reduksjon i driftskostnader uten negativ innvirkning på ansattes vilkår for kabinbesetnings-medlemmer. Avtalen vil nå bli presentert for FFI-medlemmer som vil stemme over avtalen. Det forventes en avslutning fra avstemningen innen den 27. juli 2020. På grunn av denne fremgangen vil ikke Icelandair piloter overta ansvaret for sikkerhet ombord og de siste permisjonene av kabinpersonalet vil bli trukket tilbake.

Om Icelandair

Icelandair er Islands nasjonale flyselskap, og ble stiftet i 1973 ved en sammenslutning av de to konkurrerende islandske flyselskapene Flugfélag Íslands og Loftleiðir. Selskapet har et omfattende rutenett i Norden, Europa og USA, og drar mye nytte av Islands geografiske beliggenhet, som har og gjort Keflavik til en transittlufthavn for passasjerer som reiser mellom USA og ulike byer i Europa. Denne virksomheten står for omtrent halvparten av selskapets operasjoner.

Selskapet opererer også flygninger i Norge, med ruter fra Bergen og Oslo til Keflavik internasjonale lufthavn utenfor Reykjavík.

Icelandairs røtter kan dateres tilbake til 1937, da selskapet Flugfélag Aukureyrar ble etablert. Det nye selskapet startet operasjoner året etter med et lite enmotors fly. I 1940 flyttet selskapet sine hovedkontor fra Akureyri til Reykjavík, og skiftet samtidig navn til Flugfélag Íslands. Samtidig ble det etablert nok et islandsk flyselskap, Loftleiðir.

Kilde: Wikipedia.

%d bloggere liker dette: