Flyselskap

Norwegians trafikktall for august kraftig påvirket av restriksjoner

fyller ti Ny passasjerrekord Norwegians trafikktall
Norwegians trafikktall for august er kraftig påvirket av reiserestriksjoner.  Foto: Norwegian.

Norwegians trafikktall for august er kraftig påvirket av reiserestriksjoner og lavere etterspørsel som følge av koronaviruspandemien. I august var kapasiteten 94 prosent lavere enn samme måned i fjor, mens fyllingsgraden var på 62,1 prosent.

1. juli gjenåpnet Norwegian 76 ruter og satte ytterligere 15 fly tilbake i drift. Gjennom sommeren er frekvenser og ruter justert fortløpende basert på endringer i etterspørsel som følge av stadig vekslende reiserestriksjoner og reiseråd fra myndighetene. Norwegians trafikktall er likevel påvirket av pandemien.

Sammenlignet med samme periode i fjor var den totale kapasiteten (ASK) ned 94 prosent, mens passasjertrafikken (RPK) var redusert med 96 prosent. Fyllingsgraden var 62,1 prosent, ned 27,9 prosentpoeng. Totalt reiste 313 316 kunder med Norwegian i august, en nedgang på 91 prosent.

Flere detaljer om driften fremover, samt siste finansoppdatering, er å finne i selskapets halvårsresultater (H1) publisert 28. august.

Etterspørselen etter billetter påvirkes fortsatt raskt av endringer i myndighetenes reiserestriksjoner. Vi tilpasser rutenettet vårt kontinuerlig for å møte disse endringene, men det er ingen tvil om at koronasituasjonen og stadig nye reiseråd gjør det krevende å planlegge. Den langvarige krisen som har rammet alle deler av luftfarten fortsetter å skape usikkerhet i alle markeder, noe som gjør at det er helt avgjørende med tilstrekkelig likviditetsstøtte for å beskytte reiselivet, arbeidsplasser og kritisk infrastruktur i Norge over en lengre periode.

Jacob Schram, konsernsjef hos Norwegian.

Om Norwegians

Historien om Norwegian begynte for over 27 år siden. Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Norwegian har blitt en sentral aktør i internasjonal luftfart. Først med kortdistanseruter i Europa og senere med langdistanseruter til og fra USA, Asia og Sør-Amerika. Norwegian har i dag en moderne og drivstoffeffektiv flåte bestående av Boeing 787 Dreamliner- og Boeing 737-fly.
I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

%d bloggere liker dette: