Flyselskap

Wizz Air etablerer seg på innenriksmarkedet i Norge

innenriksmarkedet i Norge
Wizz Air etablerer seg på innenriksmarkedet i Norge .Foto: Wizz Air.

Wizz Air vil fra 5. november etablere seg på det norske innenriksmarkedet. De starter opp med daglige flyvninger på rutene mellom Oslo og Bergen, Oslo og Trondheim og Oslo og Tromsø.

Foreløpig planlegger selskapet med fire daglige flyvinger mellom Oslo og Bergen, fire daglige flyvninger mellom Oslo og Trondheim og to daglige flyvninger mellom Oslo og Tromsø.

Jeg har gleden av å meddele at vi starter tre innenriksruter i Norge. Dette er høyfrekvente lavprisruter mellom norske byer som vil styrke tilbudet til passasjerene. På en ansvarlig og bærekraftig måte ønsker vi å legge til rette for fri flyt av mennesker innad i Norge. Vi skal bringe familier sammen, støtte nasjonal turisme og styrke de økonomiske båndene mellom regionene.

József Váradi, CEO i Wizz Air.

Innenriksmarkedet i Norge

– Med ung, moderne teknologi og miljøvennlige Airbus 320neo fly får passasjerene både bærekraftige flyvninger og lave priser. Med økt fokus på smittevern om bord, er vi klare til å ønske reisende som ønsker å fly Europas mest miljøvennlige flåte og samtidig nyte Wizz Airs gode service velkommen, sier Váradi.

Wizz Air har operert på norske lufthavner i flere år og flyr i dag fra utlandet til 9 Avinor-lufthavner. I 2019 var Wizz Air det femte største flyselskapet hos Avinor med over 1 million reisende.

Satsingen til Wizz Air i Norge bekrefter hvor attraktivt det norske innenriksmarkedet er, også for internasjonale aktører. Vi opplever dette som positivt og ønsker satsningen velkommen.

Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor. 

Avinor ønsker å opprettholde og utvikle et velfungerende og godt nettverk av lufthavner for hele landet, noe som er viktig for lokal, regional og nasjonal utvikling, fortsetter Riise. Sterke nasjonale aktører er viktig for norsk luftfart, samtidig er det positivt at utenlandske aktører konkurrerer om passasjerene i Norge for å gi et best mulig tilbud til de som reiser, avslutter han.

 

%d bloggere liker dette: