Flyselskap

Norwegian har fullført vellykket rekonstruksjon

Vellykket rekonstruksjon permitterer ansatte rundt 3000 inngår avtale med Politiet
Norwegian Boeing 737-800. Norwegian inngår avtale med Politiet. Pressefoto: Norwegian

I dag markerte Norwegian at selskapet har gjennomført rekonstruksjonsprosessene som ble påbegynt i november 2020, og at selskapet nå kan se fremover. Norwegian har etter dette en betydelig styrket økonomi, en tilpasset flyflåte og en forenklet og slagkraftig organisasjon.

Dette er en gledenes dag, og den markerer en ny begynnelse for Norwegian. Et norsk flyselskap med lang historie, mange arbeidsplasser, og som har en stor verdi for landet og reiselivet er redde.

Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

Pandemien har utløst en krise uten sidestykke for Norwegian og flyindustrien generelt. Etter et halvår med krevende rekonstruksjonsprosesser i både Irland og Norge, kan Norwegian nå slå fast at prosessene er fullført og at resultatet er vellykket. Det er et konkurransekraftig og finansielt robust Norwegian som går fremtiden i møte.

Vellykket rekonstruksjon
Vellykket rekonstruksjon ble feiret av Kaptein Marianne Vikse Lien, konsernsjef Jacob Schram og finansdirektør Geir Karlsen utenfor hovedkontoret på Fornebu. Foto: Bo Mathisen /Norwegian.

Vellykket rekonstruksjon

–Jeg vil rette en stor takk til alle som har hatt troen på oss gjennom denne perioden. Vi har vært helt avhengige av støtten fra eksisterende og tidligere ansatte, forretningspartnere og aksjonærer, kreditorer og ikke minst kunder. Norwegian er en betydelig aktør innen europeisk reiseliv og luftfart, og vil i fortsettelsen fremdeles være der for kundene våre. Det skal vi sørge for ved å ha god service, gode priser og et godt rutenettverk i Norge og i Europa, fortsetter Jacob Schram.

Pandemien vil fortsette å prege luftfarten i en tid fremover, og i perioden som kommer vil en høy grad av fleksibilitet og kontinuerlige tilpasninger fortsatt være viktig. Myndigheters planer for gradvis gjenåpning av samfunnet gir positive signaler, og Norwegian vil i sommer åpne for flere avganger og flere destinasjoner både i Norge og i utlandet.

Om Norwegian
Norwegian ble grunnlagt i 1993, mens lavprisselskapet med Boeing 737-fly kom på vingene i 2002. Siden den gang har målet vårt vært å tilby smarte og hyggelige reiseopplevelser til lave priser.

Norwegian er kåret til Europas beste lavprisselskap seks år på rad av Skytrax, og Norwegians fordelsprogram, Norwegian Reward, er fire år på rad kåret til «Flybransjens beste fordelsprogram i Europa/Afrika» under Freddie Awards i USA. Siden 2012 har Norwegian vunnet over 55 priser for våre produkter, service og nyskapning innen luftfarten.

I 2019 ble Norwegian det første flyselskapet som signerte FNs program for klimatiltak og forpliktet seg dermed til å bli klimanøytralt innen 2050.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: