Flyselskap SAS EuroBonus

Lufthansa First Class tilbake på USA-rutene

Lufthansa First Class
Lufthansa First Class 747-8. Foto: Lufthansa

I november 2020 fjernet Lufthansa First Class på samtlige ruter til USA. I godt over seks måneder har Lufthansa ikke solgt en eneste First Class billett til USA, noe som ville ha vært utenkelig før corona-pandemien. Et ytterligere tegn på en (treg) tilbake til normal vil endelig endres fra og med denne uken.

Denne uken vil Lufthansa igjen gjenoppta First Class service til USA, og i løpet av de kommende ukene bør vi se noen flere ruter få førsteklasses. Basert på gjeldende tidsplan:

Dato Hub IATA Destinasjon
11.06.2021 FRA ORD Chicago, Illinois
01.07.2021 FRA LAX Los Angeles, California
01.07.2021 FRA MIA Miami, Florida
01.07.2021 FRA EWR Newark, NJ
01.08.2021 FRA JFK New York, NY
01.09.2021 FRA IAH Houston, Texas

Nå er det viktig å merke seg at alle disse datoene kan endres. Jeg tror absolutt Lufthansa har tenkt å begynne å fly 747-8 til Chicago senere denne uken. De andre rutene er i mellomtiden sannsynligvis mer i det uvisse (spesielt lanseringsdatoene for august og september, gitt at dette fremdeles er ganske frem i tid). I forrige uke åpnet Lufthansa Frankfurt First Class Lounge igjen, men foreløpig er det ingen servering i loungen på grunn av lokale restriksjoner på innendørs servering.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Lufthansa First Class

Lufthansa gjenopptar 747-8-rutene til USA sammenfaller med at flere EU-land åpner for amerikanere, og EU planlegger snart å åpne for vaksinerte reisende på en mer utbredt basis.

Mens USAs reiseforbud mot EU fortsatt er på plass, forventes det å bli opphevet ganske snart, så forestiller jeg meg at vi vil se en økning i etterspørselen i en ikke altfor fjern fremtid.

Det forventes at Lufthansa vil installere First Class på enkelte leveranser av Airbus A350-900, som vil være basert i München (i  øyeblikket har München ingen fly med First Class).

Lufthansas 747-8 har et ganske fantastisk førsteklasses produkt. Flyet har bare åtte førsteklasses seter, og det mest spennende for oss fly-gale er at kabinen  ligger i nesen på flyet. Med de fleste flyselskaper som har pensjonert 747, er det en skikkelig godbit å fly med jumbojet i dag, spesielt hvis du kan sitte i nesen.

%d bloggere liker dette: