Flyselskap

Fullvaksinerte fra EU og USA kan slippe karantene

Fullvaksinerte
Heathrow Airport, Terminal 5A, arrivals concourse. Foto: BAA.

Senior statsråder i Storbritannia diskuterer om fullvaksinerte reisende fra EU og USA skal tillates å unngå karantene når de ankommer landet.

En gjennomgang av grensereglene skal være klare innen 31. juli 2021. Den andre datoen i Transport departementets plan for en «safe-return» for internasjonale reiser. Regjeringens Covid Operations-komité skulle møtes onsdag morgen.  Utenriksminister Dominic Raab sa at en beslutning vil bli tatt innen kort tid.

For tiden trenger ikke personer som har blitt fullvaksinert i Storbritannia, gå i karantene når de reiser fra USA og EU, bortsett fra Frankrike. Disse stedene er på den gule listen (og noen EU-land er på den grønne listen). Men unntaket gjelder ikke personer som har blitt vaksinert utenfor Storbritannia.

Downing Street og Department of Transport nektet å kommentere om regjeringen ville gå videre med planen om også å frita folk som er vaksinert i USA og EU.

Reisebransjen har presset på for denne endringen i reglene, slik at folk som bor i utlandet lettere kan komme til Storbritannia på ferie eller besøke kjære.

For øyeblikket er vi i denne litt latterlige situasjonen. Hvis jeg sitter på et fly fra Spania, fordi jeg er heldig nok til å ha hatt to vaksiner, når vi først kommer til Storbritannia, vandrer jeg bare av, ikke noe problem. Men personen som sitter ved siden av meg, som tilfeldigvis har fått vaksinasjoner i Spania, ikke i Storbritannia, må gå og sitte i karantene i 10 dager. Det gir ikke mening.

Simon Calder, reiseguru.

LONDON, UK: British Airways A350 at London Heathrow on 29 July 2019. Foto: Nick Morrish/British Airways)

Fullvaksinerte fra EU og USA kan slippe karantene

British Airways, Virgin Atlantic og Heathrow Airport ønsket å demonstrere at vaksinasjonsstatus kunne kontrolleres vekk fra grensen og tillate sikker innreise til Storbritannia fra land på den gule listen. Flyselskapene kan bekrefte at 99% av dokumentene ble godkjent under prøveperioden. Det inkluderer rundt 250 fullvaksinerte deltakere fra USA, Karibia og Europa, som reiste til Heathrow.

To passasjerer ble  avvist i følge flyselskapene. Den ene fordi vaksinasjonen var fullført mindre enn 14 dager før reisen. Den andre på grunn av avvik mellom navnet på passet og vaksinekortet.

Oppmykningen av karantenereglene for reisende til England fra EU og USA støttes av en bred koalisjon. Som består av ministre som ser fordelene for turistnæringen og økonomien generelt.

En beslutning kan være nært forestående, men det kan ta dager eller uker å gjennomføre den. For eksempel vil flyselskaper trenge tid til å forberede seg fordi det er de som sjekker dokumentene.

 

%d bloggere liker dette: