Flyselskap

USA åpner grensene for fullvaksinerte turister i november

fullvaksinerte turister
Foto: Pixabay.com

USA planlegger å lette innreisebegrensninger for alle fullvaksinerte turister fra november. Det ble kommunisert fra Det hvite hus mandag og gir en lettelse av forbud som hadde begynt å skape vrede i Europa og erstattet dem med mer ensartede krav til innkommende internasjonale flypassasjerer.

De nye reglene vil kreve at alle fullvaksinerte turister som kommer til USA kan bevise at de er fullvaksinert. De nye reglene vil tre i kraft i begynnelsen av november. Det gir en tidslinje som vil gi reisebyråer og flyselskaper “tid til å forberede seg.”

Jeff Zients, responskoordinator for Covid-19 i  Det hvite hus .

Det var Financial Times  som først omtalte nyheten.

Ingen karantene – krever fullvaksinasjon

I tillegg til å kreve vaksinasjon, sa administrasjonen at den tok andre skritt for å redusere spredningen av viruset på tre andre områder: testing, smitte sporing og bruk av munnbind.
Fullt vaksinerte utenlandske statsborgere og amerikanske statsborgere som returnerer til USA fra utlandet, må ta en Covid-19-test før avreise innen tre dager før flyreisen. De må også kunne dokumentere negativt resultat før ombordstigning. Uvaksinerte amerikanere som kommer tilbake til USA vil være “underlagt strengere testkrav,” sa Zients, inkludert en test innen en dag etter avreise og en ekstra test når de kommer tilbake. Fullvaksinerte passasjerer vil ikke være underlagt noen karantene -mandat ved ankomst til USA.

Emirates-gruppen har startet sitt Covid-19 vaksinasjonsprogram for sine ansatte basert i UAE (De forente arabiske emirater).
Foto: Emirates.

Ingen avklaring rundt AstraZeneca

Det amerikanske sentret for sykdomskontroll og -forebygging (CDC) planlegger å utstede en kontaktsporing som pålegger at flyselskapene samler informasjon fra USA-bundne reisende, inkludert telefonnummer og e-postadresse, for å varsle reisende om potensiell eksponering. Flyselskapene må beholde kontaktinformasjon i 30 dager.

Dette vil gjøre det mulig for CDC og statlige og lokale folkehelse myndigheter å følge opp innkommende turister og de rundt dem hvis noen potensielt har blitt utsatt for Covid-19 og annen smitte.

Den nye veiledningen gjelder for alle internasjonale reiser. Zients sa at Det hvite hus ville utsette CDC om definisjonen av “fullt vaksinert”, inkludert hvilke vaksiner som kvalifiserer. AstraZeneca sin Covid-19-vaksine er foreløpig ikke godkjent for bruk i nødstilfeller i USA. Vaksinen har vært mye brukt i Europa og resten av verden.