Flyselskap

150 ansatte streiker ved Københavns lufthavn

Københavns lufthavn
Foto: Gate Gourmet.

Tirsdag rundt klokken 13 la sjåfører og kokker ved Gate Gourmet ned arbeidet på Københavns lufthavn. Selskapet tilbyr mat og drikke til de fleste flyselskapene på flyplassen.

Ifølge Fagbladet 3Fs informasjon skyldes streiken misnøye med arbeidsforholdene blant de ansatte. Streiken er ikke lovlig. Selskapet sysselsetter rundt 150 kokker og sjåfører.

På et fellesmøte onsdag klokken 10 mellom DA og FH ble de ansatte beordret til å komme tilbake på jobb. Men det har ikke skjedd ennå.

Jeg håper partene finner hverandre og arbeidet gjenopptas. Jeg håper også at det blir inngått en avtale med like vilkår for de ulike medarbeidergruppene.

Henrik Bay-Clausen, styreleder i 3F Kastrup.

Gate Gourmet har sagt opp lokale avtaler, og forhandlinger pågår for tiden for å inngå nye. Ifølge Københavns lufthavn (CPH) er det ingen forsinkede eller kansellerte flyreiser ennå. Direktør i Gate Gourmet Denmark, Søren Odder, har ingen kommentarer til streiken.

Om Gate Gourmet

Gategroup er et sveitsisk selskap som tilbyr tjenester til reiselivsbransjen, inkludert catering, detaljhandel ombord, levering av mat og logistikk. Det fungerer som morselskap for fire kjernemerker, og er en leverandør til mange store flyselskaper. Hovedkontoret ligger i Glattbrugg, Sveits, nær Zürich lufthavn.

Gate Gourmet er et ledende globalt flycateringsselskap. Selskapet har til sammen 120 flykjøkken og produserer på årsbasis over 200 millioner måltider. I Norge er selskapet lokalisert på Gardermoen og på Flesland.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: