Flyselskap Økonomi

Flyr Q4 2021 resultater: Flyr utvikler seg etter planen

Flyr utvikler seg Flyr og pilotforeningen
Foto: Flyr.

Fjerde kvartal 2021 var preget av omikron-bølgen i covid-19-pandemien, som betydelig påvirket etterspørselen etter flyreiser. Videreutviklingen av Flyr til å bli et effektivt og fleksibelt lavprisselskap har gått som planlagt selv i en utfordrende pandemisituasjon. Flyr utvikler seg etter planen.

Ved inngangen til 2022 var alle administrative og organisatoriske funksjoner på plass. Det fullt integrerte bookingsystemet leverer som planlagt, selskapets merkenavn blir stadig bedre kjent i markedet og punktligheten har vært utmerket.

Utviklingen av Flyr går helt etter planen. Selskapet har blitt svært godt mottatt i markedet. Vi er godt fornøyd med utviklingen og etter en utfordrende periode som var sterkt preget av omikronsmitte og myndighetspålagte smitteverntiltak. Vi er nå klare for en sommersesong hvor vi vil tilby 44 ruter til 38 populære reisemål.

Tonje Wikstrøm Frislid, administrerende direktør i Flyr.

 

– Jeg er svært stolt av våre dedikerte og entusiastiske medarbeidere og de svært gode tilbakemeldingene vi får fra de som reiser med oss. Kjennskapen til Flyr vokser stadig, vi er helt i toppen på punktlighet og ikke minst leverer vårt topp moderne bestillingssystem som lovet en enkel og brukervennlig kundeopplevelse. Med vårt sommerprogram blir vi enda mer relevante og vi gleder oss til å ønske nye og tilbakevendende reisende velkommen om bord på våre flygninger, sier Wikstrøm Frislid.

Kabinfaktoren i fjerde kvartal var sterkt påvirket av omikronbølgen og de myndighetspålagte smitteverntiltakene. Flyr har tilpasset produksjonen og rutetilbudet for å minimere de økonomiske effektene knyttet til den volatile markedssituasjonen, noe som beviser organisasjonens iboende fleksibilitet når det gjelder rutestyring.

Flyr utvikler seg etter planen

Selskapets strategi med etterspørselsdrevet vekst består, og retter seg mot ruter innenlands med høy etterspørsel og populære europeiske fritidsdestinasjoner. Med lanseringen av sommerprogrammet vil Flyr tilby 44 ruter til 38 reisemål. Fyllingsgraden er i bedring inn i 2022 og selskapet forbereder seg for en bedring av markedet. Etter fortrinnsrettemisjonen har Flyr innhentet 250 millioner i ny egenkapital og har dermed fått reetablert den finansielle bufferen.

Siden de første flyvningene startet 30. juni 2021, har Flyr utvidet flåten med fire fly og hadde ved inngangen til 2022 fem fly i produksjon. Dette er gjort mulig med gunstige avtalevilkår og for å sikre kapasiteten til å oppfylle selskapets langsiktige ambisjoner. Flyr har signert ordre på seks nye Boeing 737-8 fly som skal leveres i løpet av 2022. En opsjon på ytterligere fire fly, og er med det vel posisjonert for å få en drivstoffeffektiv flyflåte i løpet av året.