Flyselskap

Eventyrlysten? Besøk vulkaner og lavatunnel på sagaøya denne våren

Eventyrlysten
Pressefoto: Icelandair.

Kribler det i reiselysten nå som samfunnet har åpnet opp og flere har begynt å reise igjen? På Island får du opplevelser og vakker natur i én pakke. Dersom du er litt eventyrlysten kan du besøke både nylig aktive vulkaner og alvemuseer.

En undersøkelse gjennomført av Pollstat på vegne av Icelandair i fjor, viste at nordmenns tradisjonelle solhunger nå viker for reisemål som byr på opplevelser og trygghet. Er du i tillegg ute etter flott natur, vakkert landskap og et livlig restaurant- og uteliv, kan Island være noe for deg.

Vi ser at mange eventyrlystne nordmenn bestiller tur til Island, hvor de også melder seg på turer til vulkanen Fagradallsfjall og lavatunnelen Raufarhólshellir. Det er mange flotte turmuligheter her, hvor man får se et rikt dyreliv og også kommer tett på fenomener som nylig aktive vulkaner på en trygg måte.

Bjørn Tore Larsen, salgssjef for Norge i Icelandair.

Det dramatiske, nesten overnaturlige landskapet i Reykjanes er kjent for å huse noen av de mest utrolige kratrene, hulene, lavafeltene og varme kildene i verden. For å la reisende komme tettere på naturopplevelsene, arrangerer lokale aktører guidede turer og opplevelser over hele Island.

– Island har mye forskjellig å by på, både for de eventyrlystne og for de som foretrekker roligere aktiviteter. Hvis du er ute etter fart og spenning kan du prøve å kjøre ATV på Islands sorte strender, som er en opplevelse utenom det vanlige, sier Larsen.

Icelandair har daglige flyavganger tur-retur Oslo-Reykjavik. Fra mai flyr også Icelandair tur-retur Bergen-Reykjavik fire ganger i uken.

 

Eventyrlysten ? – besøk alveskolen eller fly virtuelt over Island

Island har en lang tradisjon innen folketro, spesielt troen på spøkelser, alver og troll. Spøkelses-opptredener er ofte nevnt i de islandske sagaene, som dateres tilbake til begynnelsen av islandsk historie. Hvis du er interessert i eventyr og folketro kan du besøke flere museer i Reykjavik-området som lærer deg mer om spøkelser og alver, og kanskje du til og med ser et selv?

Hvis du er mer interessert i teknologi og naturopplevelser i ett, kan FlyOverIceland sin virtuelle flytur være noe for deg. FlyOverIceland bruker toppmoderne teknologi for å gi deg følelsen av å fly. Omgitt av en 20 meter sfærisk skjerm, og med fullbevegelige seter som svever, stuper og svinger mens du føler vinden i håret. Totalopplevelsen passer for mennesker i alle aldre, små som store.

Island er også kjent for sine mange vakre laguner, der du kan slappe av og nyte det varme vannet i vakre omgivelser. Både den blå lagune og «skylagunen» Sky lagoon er verdt et besøk.

Verdens tryggeste land

Island har blitt kåret til verdens tryggeste land for 13. år på rad av Global Peace Index. Det gjør at du trygt kan bevege deg rundt og nyte øyas uteliv og severdigheter. Reykjavik har et stort utelivsmiljø, med mange trendy barer og utesteder, samlet i et konsentrert område i sentrum av hovedstaden. Reykjavik har også flere restauranter som er anbefalt og har stjerne i Michelin-guiden, hvis du er på jakt etter en real matopplevelse.

Løsning i tolvte time
Foto: Icelandair

Om Icelandair

Icelandair er det nasjonale flyselskapet på Island. Siden selskapet ble stiftet i 1937 har Icelandair stadig utvidet sitt rutenettverk ved å bruke den unike geografiske beliggenheten til Island, som knutepunkt mellom Europa og Nord-Amerika. I 2019 fraktet Icelandair 4,7 millioner passasjerer til 42 destinasjoner i Europa og Nord-Amerika.

Icelandair og Air Iceland Connect (AIC) er en del av Icelandair Group. Selskapet driver en luftfrakt- og logistikkvirksomhet, samt utleie av fly, konsulent- og reisetjenester. Icelandair Group er børsnotert på Nasdaq Island.

Besøk nettstedet www.icelandair.no for mer informasjon.

%d bloggere liker dette: