Flyselskap

Norwegian rekrutterer 150 crew i Finland – gjenåpner base i Helsinki

Norwegian er tilbake
Foto: Norwegian

Som en del av forberedelsene til sommersesongen har Norwegian startet rekruttering av mer enn 150 besetnings medlemmer som skal ha base på Helsingki. Omtrent 100 kabinansatte og 50 piloter vil være klare til å operere 27 av Europas mest populære destinasjoner som selskapet vil betjene fra Helsingfors lufthavn i sommersesongen.

Jeg er ekstremt fornøyd med at vi klarer å gjenåpne vår base i Helsingfors. Med de 150 nye menneskene i Helsinki bekrefter vi nok en gang at vi er tilbake i Finland, og jeg vet at alle ser frem til å ønske passasjerene våre velkommen om bord.

Geir Karlsen, administrerende direktør i Norwegian

Gjenåpner base i Helsinki

Det nyansatte mannskapet begynner å jobbe på rullerende basis i løpet av de kommende månedene – mars, april og mai – ettersom de gjennomgår nødvendig opplæring før de kan ønske passasjerene velkommen ombord som en del av deres aktive plikt. 150 vil være det første flybesetningen med Norwegian med base i Helsinki siden april 2020 da pandemien rammet den globale luftfartsindustrien. Norwegian mottok nesten 2000 søknader til de åpne stillingene.

Å være medlem av vår besetning er en serviceorientert jobb med stort ansvar. Vi er stolte over at vi har fått så mange høyt kvalifiserte søknader, og det viser at Norwegian har et rykte som en attraktiv arbeidsgiver i bransjen. Vårt mannskap spiller avgjørende roller når det gjelder sikkerheten til våre passasjerer, våre operasjoner og å sørge for at hver passasjer får en positiv opplevelse når de reiser med oss.

Geir Karlsen, administrerende direktør i Norwegian.

Siden juni 2021 og den første opphevelsen av reiserestriksjonene har sysselsettingsgraden vært høy i Norwegian og selskapet har gjenåpnet baser i København, Stockholm, Bergen, Stavanger og Trondheim.

I mars 2022 trafikkerte Norwegian 14 ruter fra Helsinki, inkludert de to innenlandsrutene til Oulo og Rovaniemi. I løpet av sommersesongen skal Norwegian gradvis oppskalere nesten doble antall tilgjengelige ruter til totalt 27 av Europas mest populære destinasjoner direkte fra Helsingfors lufthavn på toppen av sommeren.