Flyselskap

Flyteknikerne streiken rammer Norwegian, SAS og Widerøe

Flyteknikerne
Foto: Frende Forsikring

Flyteknikerne varsler opptrapping av streiken fra mandag.

Streiken blant flyteknikere rammer både SAS, Norwegian og Widerøe, og den kommer til å føre til at flere avganger blir kansellert. Etter at streiken var et faktum i natt er det et 30-talls flyteknikere som streiker fra lørdag morgen. Mandag utvides streiken, og 75 flyteknikere tas ut i streik.

Beskjeden fra flyeselskapene er nå å møte som normalt og vente på informasjon fra dem.

NHO Luftfart sier til NTB at lønnskravet fra flyteknikerne var urealistisk.

Urealistisk lønnskrav

Det ble brudd i meklingen mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) klokken 3.50 lørdag morgen.

– Mekleren konstaterte at partene sto så langt fra hverandre at det ikke var grunnlag for å legge fram et forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter, opplyser mekler Carl Petter Martinsen hos Riksmekleren.

– Det ble dessverre meklingsbrudd. Årsaken til bruddet var i våre øyne svært høye økonomiske krav, sier administrerende direktør Torbjørn Lothe i NHO Luftfart til NTB.

Fakta om NHO Luftfart:

NHO Luftfart er en interesse- og arbeidsgiverorganisasjon for flyselskaper og andre luftfartsrelaterte virksomheter i Norge. Samlet har vi over 50 medlemsbedrifter med mer enn 12 000 ansatte. NHO Luftfart arbeider for å videreutvikle en konkurransedyktig luftfartsnæring i Norge, og er tilsluttet NHO.

Foreningen har 4 ansatte og har et nært samarbeid med NHO og andre landsforeninger i NHO felleskapet. NHO Luftfarts organisasjon har et styre, og det er også opprettet egne bransjeutvalg for tariff- , teknisk-, operativt- og bransjepolitiske spørsmål. Her drøftes spesielle utfordringer og muligheter innenfor ulike fagområder i luftfarten.