Flyselskap

SAS undertegner «Letter of support» med Heart Aerospace

Heart Aerospace
Foto: SAS.

SAS signerer ‘Letter of Support’ med Heart Aerospace for muligheten å legge det nye elektriske flyet, ES-30, til SAS’ regionale flyflåte. Dette har potensial til å være et viktig skritt på SAS’ bærekraftreise, da det legger til rette for nullutslippsflyvninger på ruter i Skandinavia. 

Det elektriske flyet vil bli sertifisert for kommersielle flyvninger innen 2028.

Sammen med hele bransjen har vi et ansvar for å gjøre flyreiser mer bærekraftige. SAS streber etter er å forvandle luftfarten slik at også kommende generasjoner kan fortsette å knytte verden sammen og nyte fordelene ved å reise – men med et mer bærekraftig fotavtrykk. Det signerte ‘Letter of Support’ med Heart Aerospace er et viktig steg i så måte.

Anko van der Werff, president og administrerende direktør i SAS.

Heart Aerospace

ES-30 har en helelektrisk rekkevidde på 200 kilometer. Et reserve-hybridsystem  installeres for å sikre reserveenergibehov uten å kannibalisere batterirekkevidden. Det kan også brukes i marsjfart på lengre flyvninger for å supplere den elektriske kraften fra batteriene. Dette gir ES-30 en utvidet rekkevidde på 400 kilometer med 30 passasjerer, og fleksibilitet til å fly opptil 800 kilometer med 25 passasjerer, inklusive de typiske reservene som fly må ha med seg.

SAS slo seg sammen med selskapet allerede i 2019 for å fremme utvikling av elektriske fly.

De elektriske flyene blir et utmerket tilskudd til vår eksisterende flåte og vil betjene kortere og mindre trafikkerte ruter. Både i Danmark, Norge og Sverige, på en mer bærekraftig måte. Innovasjonen og den nye teknologien dette representerer, tar oss i retning vårt fremtidige målet om å bli en nullutslippsbransje.

SAS blir også del av selskapets nye bransjeråd, og vil bidra til å definere kravene til ES-30-flyet. Partnerskapet mellom SAS og Heart Aerospace er neste steg mot å sikre mer bærekraftige flyreiser for fremtidige generasjoner.