Flyselskap

Norse Atlantic Airways har mottatt sin britiske driftstillatelse

britiske driftstillatelse Norse Atlantic Airways lanserer
Foto: Norse Atlantic Airways.

Norse Atlantic Airways er glade for å kunngjøre at britiske sivile luftfartsmyndigheter nå har innvilget flyselskapet både Air Operator Certificate (AOC) og Operating License (OL). Dette tillater selskapet å starte direkteflyvninger fra Storbritannia på sin britiske driftstillatelse.

Direkteflyvninger fra Storbritannia har vært en integrert del av Norse Atlantic Airways forretningsplan siden oppstarten av flyselskapet i mars 2021. Det er betydelig etterspørsel etter flyreiser til og fra Storbritannia. Der reiser mellom Storbritannia og USA utgjør det største transatlantiske markedet i verden. Norse vil etter at de siste regelmessige godkjenninger kommer på plass, fly mellom London Gatwick og en rekke amerikanske destinasjoner. Tildelingen av nødvendige tillatelser fra britiske myndigheter åpner for at de reisende nå får tilgang til både attraktive priser og valgmuligheter (value for money). Disse vil også bidra til økt verdiskapning på begge sider av Atlanterhavet. Storbritannia vil derfor være en viktig del av Norse Atlantic sitt rutenettverk fremover.

Vi er også stolte over å ha ansatt lokale piloter og kabinansatte til vår London Gatwick base der vi har etablert nært samarbeid, samt tegnet tariffavtaler med den britiske pilotforeningen BALPA, de kabinansattes fagforening Unite, samt fagforeningen AFA som organiserer de amerikanske kabinansatte. Vi gleder oss derfor til å utøke vår operasjon mellom London og USA frem mot sommeren 2023.

Bjørn Tore Larsen, konsernsjef i Norse Atlantic Airways.

 

Norse Atlantic kunngjør
Pressefoto: Norse Atlantic Airways.

Britiske driftstillatelse

En AOC er godkjenningen fra en nasjonal luftfartsmyndighet som tillater at et flyselskap kan benytte fly til kommersielle formål. Dette krever blant annet at selskapet har personell, eiendeler, samt nødvendige systemer på plass for å kunne ivareta sikkerheten til både ansatte og allmennheten. For å tilfredsstille krav fra britiske luftfartsmyndigheter er Norse Atlantics britiske AOC tilført betydelig kapital.

Norse Atlantic har nå to slike tillatelser, en i Norge og en i Storbritannia. Dette gir nødvendig fleksibilitet når det gjelder å kunne utvide rutenettet fra byer i EU/EØS, samt Storbritannia i tråd med etterspørselen. Flygningene til og fra Storbritannia vil bemannes med både britiske og amerikanskbaserte kabinansatte.

Norse Atlantic Airways annonserte også nylig flyselskapets partnerskap med easyJet, Norwegian, samt Spirit Airlines i USA. Det gir reisende som ønsker å utforske verden for mindre penger tilgang til enda flere reisealternativer gjennom lanseringen av en virtuell interline-avtale, levert av Dohop. Avtalen gir over 600 ukentlige forbindelser til Norse sine transatlantiske flyruter fra våre hovedknutepunkter på begge sider av Atlanterhavet.

billettsalget skal starte salg av biletter
Pressefoto: Norse.

Enhetsflåte = longships

Norse Atlantic opererer utelukkende Boeing 787 Dreamliner-fly. Passasjerene tilbys en avslappet og komfortabel reise som inkluderer en personlig og toppmoderne underholdningsopplevelse i hvert sete. Premium-kabin tilbyr videre bransjeledende komfort med seter som byr på 43″ “pitch” og 12″ recline  som bidrar til at våre passasjerer vil føle seg uthvilte og klare til å utforske destinasjonen når de ankommer.

Norse Atlantic tilbyr to klasser i kabinen, Economy og Premium. Her kan våre passasjerer velge mellom prisklassene, Light, Classic og Plus, som gjenspeiler de alternativer som er viktige for våre reisende. Light representerer Norse sitt verdialternativ, mens Plus-priser inkluderer maksimalt tillatt bagasje, to måltidstjenester, en forbedret flyplass- og ombordopplevelse, samt økt billettfleksibilitet.

%d bloggere liker dette: