Flyplass

Generalstreik i Belgia: Brussel lufthavn kansellerer flyvninger 9. november

Generalstreik i Belgia
Generalstreik i Belgia førstkommende onsdag. Foto: Brussels Airport

Generalstreik i Belgia. Som et resultat av forventede forstyrrelser på grunn av generalstreiken mot den høye inflasjonen og reallønnsnedgang  9. november, har Brussel lufthavn kansellert omtrent 55 % av alle flyvninger på onsdag.

Flyplassen annonserte at de vil kansellere 55 % av alle flyvninger på den datoen på grunn av lange køer og forsinkelser i løpet av dagen. Videre pågår det diskusjoner med partnere og flyselskaper for å se om det er behov for ytterligere tiltak for å unngå kaos. Alle berørte passasjer kontaktes direkte av sitt respektive flyselskap. Dersom ruten opprettholdes, anmodes de reisende små stille med kun håndbagasje.

Flyplassen rådet også de som reiser til og fra flyplassen om å forvente mulige forstyrrelser på offentlig transport til og fra flyplassen.

Pressesjef i SAS Norge, Tonje Sund, sier til Dagbladet at seks av SAS flyvninger blir rammet av streiken. To tur/retur Arlanda i Sverige, og én tur/retur København i Danmark.

– Det vil være cirka 250 passasjerer som rammes. De blir booket om til beste tilgjengelige alternativ, sier Sund.

Generalstreik i Belgia

På onsdag har alle Belgias fagforeninger anmodet arbeidere om å nedlegge arbeidet sitt i protest mot belgiernes avtagende kjøpekraft. Flyplassen svarer ved å iverksette forebyggende tiltak. Rett over 200 flyginger blir rammet totalt, ifølge talsperson Nathalie Pierard. Det er foreløpig uklart hvor mange passasjerer som rammes. I september var det i snitt 130 passasjerer på hver flyging.

Brussel lufthavn (BRU), også kjent somZaventem Airport eller Brussels (Zaventem) International Airport, var tidligere kjent som «Brussel Nationaal/Bruxelles-National» (Brussels National) er en internasjonal flyplass i Zaventem i Flandern, ved Brussel i Belgia. Flyplassen er hjemmebase for både Brussels Airlines og European Air Transport.

%d bloggere liker dette: