Flyselskap Rutenytt

Vienna Calling – hello Tromsø fra Star Alliance partner Austrian Airlines

Hello Vienna
En ny Airbus A320 vil fly mellom nordens Paris og nyttårskonsert byen Wien. Foto: Austrian Airlines.

Vienna Calling, iallfall for Tromsøværinger byen i nord med egen flyplass. Fra 5. juni 2023 til utgangen av august vil Austrian Airlines trafikkere flyplassen hver mandag med en Airbus A320.

Rute OS 329 har avgang Wien klokken 12:00 og lander i Tromsø klokken 15:35. Rute OS 330 har avgang fra Avinor Tromsø lufthavn Langnes klokken 16:20 med ankomst til Wien lufthavn klokken 20:00.  Ruten betjenes med en Airbus A320 med plass til 160 reisende, hvorav 28 er i Business Class og  132 i Economy.

Eksklusive destinasjoner
Foto: Pixabay.com

Om Wien

Selv om det ikke er til å unngå at man blir litt påvirket av den klassiske musikken når man besøker Wien, er det mange andre grunner til å reise til Wien også. Som å besøke Schloss Schönbrunn (der nyttårskonserten som du ser på TV 1. nyttårsdag spilles), gå i slottets fantastiske dyrehage som også holder åpent på vinterstid og nyte et måltid bestående av nasjonalretten Tafelspitze akkompagnert av deilig, østerriksk rødvin.

Vienna Calling
Foto: Austrian Airlines.

Vienna Calling – Austrian Airlines

Austrian Airlines er det internasjonale flyselskapet i Østerrike og ble grunnlagt i 1957. Siden 2003 har Austrian Airlines operert som Austrian. Flyselskapet har den internasjonale lufthavnen i Wien, Wien internasjonale lufthavn, som base. Austrian Airlines ble kjøpt av Lufthansa 31. august 2009 og er nå en del av Lufthansa-gruppen.

I de første årene drev selskapet med innenriks- og europaruter, men utvidet driften på slutten av 60-tallet, da de åpnet en rute til New York i samarbeid med belgiske Sabena. Selskapet ble med i den globale flyalliansen Star Alliance i 2000. I de senere år har selskapet hatt økonomiske problemer, noe som førte til at Lufthansa kjøpte opp selskapet, og opererer nå som eier.

Austrian Airlines opererer også flygninger i Norge, med daglig rute fra Oslo lufthavn, Gardermoen til Wien.