Flyselskap Rutenytt

Flyselskapene returnerer til Scandinavian Mountains Airport

rute til Lakselv SAS fortsetter med direktefly Scandinavian Mountains Airport
SAS A320neo inn for landing på Scandinavian Mountains Airport. Foto: Ola Matsson.

Flyselskapene vender tilbake og etterspørselen øker. Scandinavian Mountains Airport forbereder seg nå på den kommende vintersesongen.

Scandinavian Mountains Airport har vært inaktiv om sommeren, og dette har gitt tid til å oppgradere den eksterne flykontrollen og forberede vinterflytrafikken. Flyplassen har kontinuerlige dialoger med en lang rekke reiseselskaper og flyselskaper rundt om i Europa, hvor den nye svenske flyplassen nå blir mer og mer kjent.

Så langt har tre flyselskaper meldt at de kommer tilbake også denne vintersesongen, BRA, SAS og Transavia. Det nederlandske flyselskapet har flydd de siste to årene hvor trafikken går mellom Groeningen og Amsterdam opp til Sälen. Nå blir det i stedet to direktelinjer fra hver by.

 

SAS gjenopptar trafikken fra både Aalborg og København, med Aalborg som starter 14. januar og København-banen allerede 21. desember med trafikk to dager i uken i skisesongen.

BRA fløy også en linje fra Danmark, fra Aarhus, i fjor. Den er imidlertid ikke med i flyprogrammet i år, som i stedet fokuserer på Bromma, Ängelholm og Malmö.

Flyruter både torsdager og søndager åpner for muligheten for et mer fleksibelt opphold hos oss. Kort uke, lang helg og hel uke. Disse rutene er også positive for oss som bor i regionen ettersom vi nå effektivt kan komme oss til Stockholm og Sør-Sverige i perioden. Vi håper at charteren fra England (London) kommer tilbake. Vi merker økt etterspørsel nå som pandemien er over, som inkluderer at flyselskapene våre kommer tilbake i år også.

Gunnar Lenman, administrerende direktør for Scandinavian Mountains Airport.

Håpet for flyplassen er å nå rundt 25.000 passasjerer og rundt 400 flyavganger i år. Derfor pågår det forhandlinger blant annet med arrangører i Storbritannia, som er ment som et hovedmarked.

 

Om selskapet

Scandinavian Mountains Airport ligger ved riksgrensen mellom Sveriges største alpine skiområde Sälen og Norges største alpinanlegg Trysil. Korte forflytninger i kombinasjon med et førsteklasses alpint familieprodukt gir en unik posisjon i markedet. Regionen tilbyr fire alpinanlegg med mer enn 100 000 sengeplasser i hoteller, leiligheter, hytter. Området har 250 løyper og et stort utvalg av restauranter, underholdning, shopping og aktiviteter. Scandinavian Mountains Airport er en toppmoderne flyplass med et fjernstyrt flytårn. Terminalbygget har kapasitet til å håndtere fire flyvninger samtidig. Scandinavian Mountains Airport er helt privat eid av 33 selskaper.