Article Tips

Enkle former for underholdning på flyplass og fly

AirHelp spår flykaos 5 tips til deg passkontroll underholdning på flyplass
Foto: Pixabay.com

Her er noen tips til underholdning på flyplass. For de fleste av oss er det destinasjonen som er målet når man er ute og flyr, mens flyturen bare er en nødvendighet vi må komme oss gjennom for å komme fram. Dette gjør at vi ofte ikke tenker gjennom hvor mye tid som faktisk går til selve reisen, helt fra kjøreturen til flyplassen til man er framme på destinasjonen. Reisen forbindes ofte med litt stress og kaos, men kan også være en fin aktivitet som kan ses på som en start på og forlengelse av turen. Det gjelder bare å finne noen enkle aktiviteter å bedrive mens man venter på at timene skal gå, og da er følgende klassiske eksempler som ikke krever mye forbereding eller utstyr.

Spill på mobilen

En klassiker i dag er at så raskt det er litt dødtid, finner man fram mobilen og begynner å bla gjennom ulike sosiale medier. Man kan fort bruke mye tid på å se korte videosnutter og bildeserier fra kjente og ukjente, og det kan gi en rask form for stimulig og dopamin – men gjerne ikke mer. Dersom man ønsker enda litt mer underholdning og spenning, kan det derfor være en idé å bruke mobiltiden på noen spill. Dette kan for eksempel være ulike hjernetrim-apper man har lastet ned på forhånd eller favoritter som online poker og andre klassikere. Gjennom slike spill kan man få lett underholdning på flyplass samtidig som man kan teste seg på strategi og hjernetrim, og dersom man bedriver med pengespill er det til og med mulig å stikke av med en gevinst.

Les eller lytt til en bok

Dersom du ikke ønsker så mye skjermtid, kan det å pakke med seg en liten bok være en god idé. Mange liker å lese mens de er på ferie, men glemmer gjerne at man kan starte allerede på flyplassen og på flyet. Uansett hva man liker å lese, er det en gyllen mulighet til å slappe av og få et lite avbrekk fra alt som skjer rundt. En bok trenger heller ikke å ta mye plass i håndbagasjen, og i dag finnes det også mer moderne løsninger som gjør det enda mer tilgjengelig.

For det første kan man benytte seg av en Kindle eller et annet form for nettbrett hvor man kan ha alle bøkene man ønsker samlet på én og samme plass. Man kan da fortsatt lese selv, men ved hjelp av en moderne enhet. Og dersom man heller ønsker å lytte til en bok istedenfor å lese, kan lydbøker på mobilen eller nettbrettet være løsningen. Her kan man lytte til korte eller fulle versjoner av alle tenkelige bøker på både norsk og andre språk, direkte via sin foretrukne app.

Podcast og musikk

I tillegg til lydbøker, er det selvfølgelig en klassisk favoritt og lytte til litt musikk eller en annen form for underholdning på reisen. De siste årene har blant annet det å lytte til podcast blitt utrolig populært, da man her kan holde seg oppdatert på nyheter, kjendiser eller hva man enn ønsker via ulike serier som produseres for det norske og internasjonale markedet. Igjen finnes det mange applikasjoner hvor man kan få tilgang til disse podcastene, og man kan blant annet bruke Spotify til å lytte til både podcast og musikk.

Uansett hva man liker å lytte til, finnes det garantert noe som faller i smak. Dette kan settes på dersom man ønsker å blokkere bakgrunnsstøy fra flyet mens man prøver å duppe av litt, eller som en enkel og tilgjengelig form for underholdning gjennom hele reisen. Husk bare å laste ned eventuelle spor som skal lyttes til i flymodus til en offline versjon dersom dette er mulig, og å ha nok strøm tilgjengelig på både mobil og hodetelefoner for hele reisen.

de beste matlandene underholdning på flyplass
Foto: Pixabay.

Nyt mat og drikke

Flyplasser er ofte kjent for sine veldig dyre restauranter og barer, noe som gjør at mange velger å handle minst mulig her. Likevel kan det å nyte litt god mat og drikke være en fin måte å få tiden til å gå på, og derfor gjerne verdt pengene i visse tilfeller. Se hva som finnes på flyplassen og velg deg noe som du virkelig føler at du kan nyte med god samvittighet. Tenk at det er starten på ferien eller siste innspurt før man skal hjem, og betrakt det som et restaurantmåltid på lik linje med andre i ferien.

Dersom du ikke ønsker å bruke på mat og drikke, er det også fortsatt mulig å nyte dette på turen. Da gjelder det bare å pakke smart og ta med seg noe som er lovlig å få gjennom sikkerhetskontrollen og som holder seg i håndbagasjen litt. Hva med å bake noen kjeks eller lage en god sandwich som kan pakkes ned, eller bare ta med en god blanding av snacks, frukt og grønt? Uansett hva du liker kan det å ha tilgang til noe lett og smakfullt gjøre turen mer behagelig og at man slipper å bruke unødvendige penger på dyre måltid.

Planlegg turen – underholdning på flyplass

Dersom du reiser på ferie kan det å ha noen planer for reisen være en god idé. Men det er ikke alltid tiden strekker til og gjør det mulig å få til dette på forhånd, og da kan det å utnytte tiden man har på flyplass og fly være en gyllen mulighet. Ta i fatt mobilen, bøker, blader og lignende og bruk tiden man har tilgjengelig på å finne hva man ønsker å gjøre og hvordan det fungerer. Ved å ha i hvert fall noen ting planlagt, kan man begynne å se fram til dette samtidig som man har noe klart og booket.

Det kan i mange tilfeller også lønne seg å undersøke og bestille noen aktiviteter på forhånd, dersom noen severdigheter eller restauranter for eksempel er stengt noen dager. Samtidig kan man av og til dra nytte av rabatterte priser dersom man bestiller og betaler på forhånd, eller i hvert fall være sikret en plass. Bruk tiden godt og se fram til å ha ting på plass når du kommer fram.

%d bloggere liker dette: