Flyselskap

Widerøe Ground Handling tapte kontrakten på bakketjenester

FOT-kontrakter for Nord-Norge FOT-ruten Torghatten ut av Widerøe Widerøe lanserer sommerruter
Pressefoto: Widerøe.

Widerøe Ground Handling (WGH) mister 80 prosent av kontrakten på leveranse av bakketjenester til SAS fra 1. februar 2024. Dette gjelder Trondheim, Stavanger, Bodø, Haugesund, Kristiansund og Ålesund. Samtidig blir samarbeidet videreført på Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv.

WGH overtok SAS Ground Handling sin virksomhet på norske lufthavner tilbake i 2016. Siden den gang har selskapet videreutviklet produkter og løsninger for å møte forventninger og behov i markedet som en selvstendig aktør. WGH og SAS har nå inngått en fornyet flerårig avtale om leveranse av bakketjenester fra 2024 på seks av 12 lufthavner, men WGH mister dessverre kontrakten på flere viktige lufthavner.

Dette er en krevende dag for oss. Vi mister kontrakten på viktige lufthavner med en partner vi har hatt et langvarig samarbeid med. Det er litt overraskende at SAS flytter en så stor andel av kontrakten. Vi opplever å ha strukket oss svært langt for å kunne være konkurransedyktig og derfor er vi både skuffet og lei oss. Jeg er spesielt lei meg på vegne av alle våre dedikerte medarbeidere som over mange år har levert tjenester til SAS som nå går noen usikre uker i møte.

Den nye samarbeidsavtalen gjelder f.o.m 1. februar 2024 og inkluderer følgende lufthavner: Kirkenes, Alta, Svalbard, Evenes, Molde og Lakselv.

Tapte kontrakten

WGH vil i de kommende ukene vurdere situasjonen på lufthavner hvor vi ikke nådde opp, men vi håper fremdeles å kunne vise tydelig tilstedeværelse i Trondheim, Stavanger, Bodø, Haugesund, Kristiansund og Ålesund for å betjene våre andre samarbeidspartnere, selv om samarbeidet med SAS der avsluttes.

Ground Handling er en svært konkurranseutsatt bransje. Vi venter fremdeles på en avklaring i anbudsprosesser vi er inne i med andre kunder, blant annet Norwegian. Hvis vi vinner nye kontrakter vil det i så fall delvis kunne kompensere for tap av SAS-kontrakten på flere av lufthavnene.

Marius Myhre, administrerende direktør i WGH.

Om Widerøe Ground Handling AS

Widerøe Ground Handling AS (WGH) er til stede med egen organisasjon på 42 lufthavner i Norge. Selskapet består av cirka 1800 dedikerte ansatte som håndterer rundt 165 000 flyavganger årlig. Og mer enn 100 nasjonale og utenlandske flyselskap. WGH har en utstyrsflåte av 3500 nytt og vedlikeholdt bakkeutstyr til flyhåndtering på 42 flyplasser i Norge.

Widerøe er Skandinavias største regionale flyselskap og flyr til 49 destinasjoner i Norge og Europa. Med 2500 engasjerte medarbeidere har selskapet et stort engasjement for å skape muligheter mellom små og store steder. I Distrikts-Norge er Widerøes flyoperasjoner av stor betydning for både næringsliv, helsevesen, utdanning, reiseliv og kultur, og fungerer som distriktenes kollektivtransport. Som Norges eldste flyselskap tas samfunnsoppdraget på alvor og det jobbes hver dag for å ivareta folks mulighet til å ta hele landet i bruk.

 

2 comments

Comments are closed.

%d bloggere liker dette: