Flyselskap

Boeings# 1000 Dreamliner er levert til Singapore Airlines

Boeings# 1000
Foto: Boeing.

Singapore Airlines har nylig tatt imot sitt tjuende eksemplar av Boeing 787,  Boeings# 1000. Dreamliner som er bygget av den amerikanske flygiganten. Etter å ha tilbrakt to år i ørkenen, er nå 9V-SCP endelig klar for å entre luftrommet.

9V-SCP markerer en historisk milepæl som Boeings 1000. produserte Dreamliner. Flyet gjennomførte sin aller første testflyvning allerede i 2020. Men ble senere lagret i en ørken i Texas på grunn av de pågående utfordringene knyttet til COVID-19-pandemien.

I februar ble flyet fløyet tilbake til Boeings anlegg i Charleston, Sør-Carolina, for nødvendig vedlikehold. Nå er det endelig blitt levert til Singapore Airlines. Flyet startet sin reise fra Charleston og etter et stopp for drivstoffpåfylling i Nagoya, Japan, fortsatte det sin ferd til Singapore Changi lufthavn.

Foto: Gary Eaton @planespottergary

Boeings# 1000. Dreamliner parkert i ørkenen

Singapore Airlines har en spesiell tilknytning til Boeing 787-serien. Flyselskapet var lanseringskunden for Boeing 787-10-varianten, det største medlemmet i Dreamliner-familien. Selskapet har nå hele 20 Boeing 787-10 i sin flyflåte. Flyet er lett å kjenne igjen takket være en spesiell “1000. 787 Dreamliner”-dekal som er plassert ved siden av cockpitvinduet. Det er verdt å merke seg at Singapore Airlines har allerede plassert en ordre for ytterligere elleve 787-10-fly, hvorav tre forventes å bli levert i mars 2024.

Historien om Boeing 787 begynte i Sør-Carolina, da den første 787’en som ble montert der. Den aller første rullet ut den 27. april 2012.

Boeing har opplevd flere utfordringer knyttet til produksjonen av Dreamliner ved anlegget i Charleston. Gjentatte kvalitetskontrollproblemer har ført til forsinkelser i leveransene, senest i sommer. Likevel forblir Dreamliner et populært valg innen flyindustrien, noe som er et tydelig tegn på en lovende fremtid for luftfarten.

Det er interessant å merke seg at mens 9V-SCP er den 1000. Dreamlineren som er bygget. Men det har totalt blitt levert 1087 Dreamlinere til ulike flyselskaper rundt om i verden.