Flyselskap

Lanserer direkterute mellom Brussel og Bergen

Widerøe vender snuten sydover Widerøes tyngdepunkt Brussel og Bergen
Widerøes nye jet fly. Foto: Morten Larsen / Widerøe.

Widerøe lanserer en ny direkterute mellom Brussel og Bergen fra 12. april 2024.

– Vi er glade for å kunne tilby denne direkteruten mellom Brussel og Bergen, som øker tilgjengeligheten til Bergen og de norske fjordene for en stor målgruppe i mellomeuropa, sier Kristin Gaustad, Salg- og Markedsansvarlig for fritidsreiser i Widerøe.

Den nye ruten får to ukentlige avganger, mandager og fredager. Ruten opereres av den nye og moderne flymodellen Embraer E190 E2.

Et marked i vekst

Nederland og Belgia har de siste årene vært voksende markeder for reiselivsnæringen på Vestlandet. Antall belgiske gjester på kommersielle overnattingssteder har økt med 51% i september, sammenlignet med samme periode i 2022. Sammenlignet med 2019-sesongen er økningen på hele 67%.

“Med denne nye flyruten blir Bergen og Vestlandet enda mer tilgjengelig for folk i mellomeuropa. Det er 20 millioner mennesker som har en kjøretur på under 90 minutter for å nå flyplassen i Brussel. Da sier det seg selv at det kan bli en svært viktig rute for regionen vår, sier Kristoffer Fürstenberg, PR- og Kommunikasjonssjef i Fjord Norge.

Brussel og Bergen – godt utgangspunkt for å oppleve Norge

Bergen er Widerøes base for sine innenlandsruter. I likhet med de nye direkterutene fra Dublin og Hamburg, vil også denne ruten bidra til flere tilreisende på tider av året når reiselivsnæringen trenger flere besøkende.

“Med flygninger hver mandag og fredag vil den nye flyruten mellom Brussel og Bergen bidra til trafikk fra målgruppene som ønsker et helgebesøk, og de som kan bruke flere dager på å virkelig oppleve Vestlandet. Det er gunstig både for Bergen og for regionen rundt, som har behov for flere tilreisende utenom høysesong, fortsetter Fürstenberg

Med flere daglige avganger mellom Bergen og Nord-Norge, tror Kristin Gaustad i Widerøe at mange i mellomeuropa kommer til å benytte anledningen til å oppleve både fjordene og nordlyset i nord.

“Som innenlandshub er Bergen et utgangspunkt for å oppleve resten av Norge også”, sier Gaustad.